Nadal po Riu neztrácí sebevědomí. Pořád můžu vyhrát grandslam, říká

- David Soumar

Dva a půl měsíce bez soutěžního zápasu musel přetrpět Rafael Nadal. Od jeho návratu v Riu se čekalo hodně, Španěl přijel pro medaili z dvouhry. Nakonec se musel spokojit „jen“ se zlatem ze čtyřhry. Nyní Nadal bojuje v Cincinnati a dle toho, co uvedl serveru tennisworldusa.org, se cítí silnější než kdy jindy.

První duel po olympiádě odehrál už ve středu. Na úvod amerického podniku Masters 1000 čelil Pablovi Cuevasovi z Uruguaye. Výhra za hodinu a půl potvrdila, že „Rafa“ svá slova myslel vážně.

Ani po přesunu do USA nemohl španělských dříč zapomenout na své tažení pod pěti kruhy, které ho stálo dost sil. „Předchozí týden jsem na kurtu strávil 23 hodin a jsem trochu unavený. Udělám však všechno pro to, abych hrál na co možná nejlepším levelu,“ říká odhodlaně.

Čekal se od něj návrat zakončený úspěchem v singlu a sám Nadal po něm moc toužil. Nakonec mu medaile z dvouhry jen těsně unikla. V boji o bronz podlehl ve třech setech Japonci Nišikorimu.

Mrzet ho však umístění na nepopulární „bramborové“ pozici zas až tolik nemuselo. Radost mu zlepšil výsledek čtyřhry. S Lópezem v turnaji nenašli přemožitele. „Rio pro mě byl unikání a nezapomenutelný zážitek. Hrál jsem skvěle v singlu i deblu. Vyhrát zlato je samo o sobě speciální, když se to však povede s nejlepším kamarádem, je to něco nepopsatelného. Měl jsem podobné pocity jako při předchozích úspěších ve dvouhře,“ liboval si španělský tenista.

 

Emocionados, felices, difícil describir estas sensaciones. Tenemos la medalla de #oro!!! Grande Marc

Fotka zveřejněná uživatelem Rafa Nadal (@rafaelnadal),Srp 12, 2016 v 7:32 PDT

A jak je na tom Nadalovo zápěstí? „Pět nebo šest týdnů jsem nemohl dělat téměř nic. Už ale cítím, že se pomalu začínám posouvat nahoru. Neměl jsem jen lehké zranění, pokoušel jsem se ale ten proces trochu urychlit. Pořád mě to zlobí, na olympiádě se ale zápěstí zklidnilo, což je skvělé,“ vysvětloval před turnajem v Cincinnati.

Jedna z otázek amerických novinářů směřovala i na to, jak vidí antukový král své šance na grandslamech. „Letos jsem měl šance uspět. Pak ale přišlo zranění, měl jsem celkem smůlu. Nyní se ale cítím konkurenceschopný a správně namotivovaný. Cítím se lépe než loni. Tenis si užívám a snažím se být šťastný. Jsem sebevědomý, v budoucnosti určitě můžu vyhrát titul na grandslamu!“ uzavřel Španěl.

Nadal na americkém hardu vyhlíží osmifinále, ve kterém se utká s Chorvatem Čoričem, jednou z mladých pušek na okruhu. Jejich duel je už na čtvrtečním programu.