Marbella: Turnaj zahájí tři Češi, Veselý mezi favority. Nechybí ani nevyzpytatelný Francouz

- Radek Štohl

Závěr března bude ve znamení vyvrcholení turnaje v Miami. V jeho stínu však začne challengerový podnik v Marbelle, kam se do hlavní soutěže dostali také tři Češi. Jiří Veselý bude plnit roli nasazené trojky, o překvapení se ve Španělsku pokusí Adam Pavlásek a Zdeněk Kolář.

Jiří Veselý (100.) se do tenisového kolotoče vrací po měsíci. Na začátku března se mu narodila dcerka, a tak se rozhodl svůj čas věnovat rodinným povinnostem. Veselý se mimo jiné nezúčastnil turnaje v Indian Wells. 

Na jihu Španělska čeká Veselého úloha třetího nasazeného hráče podniku. V úvodním kole bude mít český tenista volno, ve druhém se potká s lepším z dvojice Gian Marco Moroni (236.) – Marko Djokovič (571.). V případě postupu do osmifinále by se mohl utkat s Andrea Arnaboldim (174.).

Vyjma Jiřího Veselého se v Marbelle ukáže také Adam Pavlásek (222.) a Zdeněk Kolář (215.). Pavláska čeká Španěl Zapata Miralles Bernabe (267.). Ve druhém kole by číhal desátý nejvýše postavený hráč turnaje Pedro Martinez (158.). Kolář poté bude favoritem proti Javieru Barranco Cosanovi (396.). Splní-li úvodní zápas na postupovou, vyzve jedenáctého nasazeného Filippo Baldiho (162.).

Španělskou akci nevynechá ani nasazená jednička a známý bouřlivák z Francie Benoit Paire (67.), druhým nasazeným je Pablo Andujar (88.). Celý los je ke zhlédnutí ve fotogalerii.


Galerie