Konec nadějí na Sunshine Double už po prvním duelu. Thiem nenašel recept na Hurkacze

- Marek Bartošík

Po senzačním titulu z Indian Wells odjížděl Dominic Thiem do Miami jako jeden z hlavních favoritů. S turnajem se však rozloučil už po úvodním zápase, v němž podlehl kometě posledních týdnů Hubertu Hurkaczovi 4:6 a 4:6.

Dvakrát Kei Nišikori, dále Lucas Pouille, Denis Shapovalov, Filip Krajinovič a nyní i Dominic Thiem. To jsou pomyslné zářezy na raketě Huberta Hurkacze za posledních pět týdnů.

Dvaadvacetiletý Polák na Masters v Miami pokračuje ve skvělých výkonech, když porazil vítěze Masters v Indian Wells Dominica Thiema 6:4 a 6:4. Rakušan tak přišel o zajímavou možnost získat Sunshine Double, tedy tituly z Indian Wells i Miami.

Ale zpět k Hurkaczovi. Ten zahájil sezónu na 86. místě a ve svém úvodním duelu roku podlehl Iljovi Ivaškovi. Porážku mu vrátil o jedenáct dní později ve finále challengeru v Canbeře.

To nejlepší ve své dosavadní kariéře ale bez čtyř centimetrů dvoumetrový tenista z Vratislavi zažívá v posledních týdnech. Vše začalo v Dubaji, kde porazil Keie Nišikoriho a ve čtvrtfinále trápil pozdějšího finalistu Stefanose Tsitsipase.

V Indian Wells postupně porazil Donalda Younga, Lucase Pouilleho, Keie Nišikoriho a Denise Shapovalova, až ve čtvrtfinále podlehl Rogeru Federerovi. V Miami navázal na vydařené výkony, když hladce porazil jak Mattea Berrettiniho, tak Dominica Thiema.

V živém žebříčku je nyní na 51. místě, v letošním pořadí je dokonce na 26. pozici. Ve třetím kole ho na Floridě čeká devatenáctiletý finalista z Ria Felix Auger-Aliassime, který letos taktéž září. V živém žebříčku je jen o dvě místa za Hurkaczem, v tom letošním naopak o dvě příčky před ním.

Bude se hrát o hodně. Vítěz pikantního souboje se s největší pravděpodobností poprvé v kariéře podívá do elitní padesátky žebříčku.

Miami Open presented by Itaú (muži, USA, 9 314 875 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Dominic Thiem (AUT, 4.) [3] – Hubert Hurkacz (POL, 54.) 4:6, 4:6

3. kolo dvouhry
Hubert Hurkacz (POL, 54.) – Felix Auger-Aliassime (CAN, 57.), 24.3.