Vondroušová znovu přehrála Ostapenkovou. Soupeřku deklasovala osmi gemy v řadě

- Jan Vojkůvka

Markétě Vondroušové turnaje ve Spojených státech skutečně sedly. Po postupu do čtvrtfinále v Indian Wells, se české tenistce podařilo vylepšit si osobní maximum i v Miami. Na místním turnaji WTA Premier Mandatory si zahraje poprvé v kariéře třetí kolo, když podruhé v řadě porazila Lotyšku Jelenu Ostapenkovou, tentokrát 7:5 a 6:1.

Před dvanácti dny Vondroušová musela s Ostapenkovou otáčet nepříznivý vývoj skóre a vyhrála až ve třech setech 4:6, 6:3, 6:4. Otáčet musela i dnes v Miami, tentokrát ale lotyšskou soupeřku zdolala už po dvou sadách. Prohru v úvodním dějství totiž dokázala zažehnat.

Vstup do zápasu sice neměla Vondroušová příliš povedený, ale na konci to byla ona, kdo se mohl radovat z postupu.

V prvním setu napřed česká hráčka prohrávala 1:4. V sedmém gemu sice smazala ztrátu brejku, ale hned vzápětí si opět prohrála podání. A v deváté hře čelila při podání soupeřky dvěma setbolům bývalé šampionky z Roland Garros.

Vondroušová ale oba odvrátila a nastartovala se k fantastickému obratu. Napřed čtyřmi gemy v řadě otočila první set, který vyhrála 7:5, a další čtyři hry přidala na začátku druhé sady. Za stavu 7:5 a 4:0 už nebylo pochyb o tom, která z hráček míří za postupem do třetího kola.

Češka už nezakolísala. V páté hře sice povolila Ostapenkové podržet si podání a neschytat nepopulárního kanára, ale následující dvě hry opět získala na své konto. Duel zakončila proměněným druhým mečbolem na returnu.

V dalším utkání, v němž bude Vondroušová útočit na postup do osmifinále, se utká se světovou čtrnáctkou Elise Mertensovou z Belgie. S tou devatenáctiletá Markéta prohrála v minulé sezoně na antukovém turnaji v Luganu po třísetové bitvě.