Jedno drobné zakolísání, hladký postup. Kvitová v Miami ukázala svou sílu

- Jan Vojkůvka

Zklamání z vyřazení hned ve druhém kole turnaje v Indian Wells dokázala hodit Petra Kvitová za hlavu. Na druhém turnaji WTA Premier Mandatory, který se koná na opačné straně Spojených států, předvedla ve svém úvodním střetnutí s Marií Sakkariovou suverénní jízdu do třetího kola. Při výhře 6:1, 6:4 si dovolila jen jedno drobné zakolísání.

K němu došlo ve druhém setu, v němž si Kvitová ve druhém gemu prohrála servis. Z nepříznivého vývoje skóre se ale rychle oklepala a duel dotáhla do vítězného konce za pouhých 70 minut.

Jaký rozdíl oproti souboji s Venus Williamsovou v Indian Wells.

Pravda, los tentokrát neměla tak těžký. Ale i samotný projev na dvorci dával najevo, že v Miami se Kvitová cítí mnohem lépe, než tomu bylo na turnaji v Kalifornii.

Na začátku utkání sice čelila dvěma brejkbolům Sakkariové, ale rychle je smazala a naopak sama ve druhém gemu soupeřce prorazila podání. Další brejk se Kvitové podařilo v šesté hře a první sadu následně ovládla za pouhých 25 minut 6:1.

Druhý set byl o něco náročnější a česká tenistka opět vstoupila do hry trochu vlažněji. Tentokrát i servis prohrála a čelila nepříznivému stavu 0:2. Čtyřmi gemy v řadě však rychle vzala otěže utkání zpátky pevně do svých rukou.

Duel posléze bez větších problémů dopodávala. Dalšímu brejkbolu už nečelila a na returnu se, s výjimkou mečbolu v deváté hře, neprosadila.

Byla to ale velmi suverénní jízda za postupem. A celkově už 18. výhra v této sezoně na okruhu WTA. O tu devatenáctou se může pokusit ve 3. kole, ve kterém se utká s vítězkou utkání mezi Španělkou Sarou Sorribesovou Tormovou a 26. nasazenou Donnou Vekičovou ze Srbska.