Turnaj WTA v Praze nabídne silné startovní pole. Pět hráček z TOP 30 i pět domácích hvězd

- Jan Vojkůvka

Jubilejní desátý ročník J&T Banka Prague Open tento týden poznal své účastnice hlavní soutěže. Předběžně ve startovní listině figuruje hned pět tenistek z první třicítky žebříčku a celkem pět domácích hráček. Nejvýše postavenou hráčkou rankingu je světová sedmička Karolína Plíšková.

Plíšková vede celý „entry list“ 23 tenistek, které mají předběžně zajištěnou účast v hlavní soutěži turnaje WTA International. Bývalá světová jednička v Praze naposledy hrála v roce 2017, kdy byla vyřazena v prvním kole. V roce 2015 však ukořistila na Prague Open titul.

„Těší mě, jak obliba pražského turnaje roste. Letos se nám sejde určitě nejkvalitnější sestava hráček v jeho historii,“ uvedla ředitelka J&T Banka Prague Open, Petra Černošková.

Prozatím nejníže postavenou hráčkou na žebříčku, která má jistotu hlavní soutěže, je Němka Mona Barthelová, jež figuruje na 86. místě světa. Ve startovní listině figuruje hned 5 hráček z TOP 30 a hned 10 tenistek z první padesátky.

Vedle Karolíny Plíškové, která bude plnit také roli nasazené jedničky, se představí například Lotyška Anastasija Sevastovová (12.), Číňanka Wang Čchiang (18.), vítězka z Dubaje Belinda Bencicová (20.) ze Švýcarska, mladá Američanka Danielle Collinsová (26.), už tradiční účastnice turnaje Camila Giorgiová (31.) z Itálie s Rumunkou Mihaelou Buzarnescuovou (32.) a mnoho dalších.

V poli 23 jistých účastnic jsou i Češky Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová.

V pořadí 24. jistou účastnicí J&T Banka Prague Open je trojnásobná vítězka turnaje Lucie Šafářová, která obdržela divokou kartu a měla by startovat ve dvouhře i ve čtyřhře, v níž se představí spolu s Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou a chystá rozlučku s českými diváky.

Mezi náhradnicemi navíc figurují další Češky. Druhá pod čarou je Kristýna Plíšková, která bude čekat na to, jestli se některé z tenistek neodhlásí. Jedenáctá pod čarou je Karolína Muchová, kterou však nejspíš čeká účast v kvalifikaci, stejně jako Marii Bouzkovou či Terezu Smitkovou, jež také jsou v aktuálním seznamu náhradnic.

Kompletní startovní pole si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách J&T Banka Prague Open.