Češky půjdou do baráže Fed Cupu bez Kvitové a Plíškové

- Jan Vojkůvka

Český fedcupový tým se bude muset v dubnové baráži proti Kanadě obejít bez svých hlavních opor. Do Prostějova se nevydají Petra Kvitová ani Karolína Plíšková, které se předběžně omluvily kapitánovi Petru Pálovi.

„Obě hráčky se kapitánovi dopředu osobně omluvily. Kapitán jejich rozhodnutí v nabité sezoně a před přechodem na antukovou část respektuje. Je v kontaktu s ostatními hráčkami, které přicházejí v úvahu,“ uvedl mluvčí fedcupového týmu Karel Tejkal.

Český tým musí absolvovat barážové utkání poprvé od roku 2008, kdy si v Izraeli vybojoval postup do první divize Světové skupiny. Letos však Češky v úvodním kole prohrály v Ostravě s Rumunskem 2:3 a musí se utkat 20. a 21. dubna s Kanadou o setrvání mezi elitou.

Světová dvojka Kvitová, ani světová sedmička Plíšková, však v Prostějově hrát nebudou. Pro český tým to sice je komplikace, dál však má vysoko v žebříčku hned několik dalších špičkových tenistek, které mohou proti Kanadě vybojovat důležité tři body a udržet Světovou skupinu.

Vedle Kateřiny Siniakové a Markéty Vondroušové, která se nachází ve výtečné formě, se dá očekávat povolání elitní deblistky Barbory Krejčíkové. Nominace na barážové klání bude oznámena deset dní před losem.