Vondroušová po derby se Strýcovou: Nebylo to příjemné. V Austrálii jsme si docela sedly

- Marek Bartošík

Čtvrtfinalistka z Indian Wells Markéta Vondroušová má za sebou úspěšný vstup do turnaje v Miami. V prvním kole přehrála svou o třináct let starší krajanku Barboru Strýcovou 6:3, 6:2 a připsala si jubilejní desátou letošní výhru.

Česká derby jsou na ženském tenisovém okruhu čím dál tím častější. V tom posledním na prestižním turnaji v Miami přehrála Markéta Vondroušová svou deblovou parťačku z letošního Australian Open Barboru Strýcovou 6:3 a 6:2.

„Hrát s holkama od nás mi nijak nevadí, beru je jako každou jinou soupeřku. Ale s Bárou to nebylo příjemné. V Austrálii, kde jsme spolu v deblu došly až do semifinále, jsem si docela sedly,“ uvedla po utkání Vondroušová.

Specifika duelu si uvědomoval i její trenér Jan Hernych. „Zápasy mezi krajankami jsou vždy nepříjemné a plné emocí. Maky ten dnešní zvládla na jedničku,“ těšilo devětatřicetiletého Hernycha.

V sobotu českou hráčku dokonce přiletěla podpořit rodina. Maminka měla po zápase důvod se usmívat. „Já jsem si to moc užila. Maky jsem věřila,“ komentovala výkon své dcery, kterou ve druhém kole čeká souboj Jelenou Ostapenkovou.