V Miami se představí hned 10 Čechů! Na poslední chvíli se dostala i Bouzková

- Jan Vojkůvka

Zatímco v Indian Wells vrcholí první velký americký turnaj této sezony, na opačné straně Spojených států se už chystá ten druhý. Do Miami, kde se bude konat turnaj ATP Tour 1000 a WTA Premier Mandatory, se sjede i 10 českých tenistů. Původní devítku rozšířila na poslední chvíli Marie Bouzková.

Talentovaná tenistka musí mít velkou radost. Poté, co zářila na turnaji WTA 125k Series v mexické Guadalajaře, kde postoupila až do finále, se dočkala velké šance. Svou formu bude moci potvrdit v Miami, kde dostane příležitost prodrat se z kvalifikace do hlavní soutěže prestižního turnaje.

Začněme ale jistými účastníky hlavních soutěží. Mezi muži to bude tradičně Tomáš Berdych, který má jako jediný Čech jistotu, že si v Miami zahraje.

Mezi ženami je počet českých zástupců mnohem širší.

V pozici světové dvojky (kam se posune v pondělním vydání žebříčku) se představí Petra Kvitová, jež bude v Miami moci usilovat i o post světové jedničky, k čemuž ale bude potřebovat získat o 442 bodů více, než Japonka Naomi Ósakaová.

Teoretickou šanci dostat se na první místo žebříčku má i Karolína Plíšková, která ale na čelo bude ztrácet na začátku turnaje 846 bodů. A to by musela v Miami získat titul a k tomu by Ósakaová musela být vyřazena v prvních kolech.

Vedle dvojice českých favoritek budou startovat v hlavní soutěži i Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a Markéta Vondroušová. Ta má za sebou fantastické vystoupení v Indian Wells, kde se prodrala až do čtvrtfinále. V minulé sezoně přitom vypadla v Miami už v prvním kole a bude mít tak možnost si opět žebříčkově polepšit.

Další čeští tenisté se představí v kvalifikaci. V té ženské, kromě již zmíněné Bouzkové, která se dostala v roli náhradnice, se představí i Kristýna Plíšková a Karolína Muchová. V mužské pak bude startovat Lukáš Rosol.