Bouzková skončila v Mexiku těsně pod vrcholem. Při ceremoniálu se blýskla španělštinou

- Jan Havlovic

Marie Bouzková si bude muset na první titul na okruhu WTA ještě počkat. Dvacetiletá tenistka nestačila v sobotním finále na Rusku Veroniku Kuděrmetovovou, které podlehla za hodinu hry po setech 2:6 a 0:6. Bouzková si však získala srdce mexických fanoušků, když celou řeč při závěrečném ceremoniálu odříkala ve španělštině.

Dvacetiletá Bouzková předvedla v Mexiku úžasnou jízdu, která skončila první finálovou účasti na okruhu WTA. Poslední krok však usměvavé tenistce nevyšel, když nestačila na další finálovou debutantku Rusku Veroniku Kuděrmetovovou.

Aktuálně stá hráčka světového žebříčku určovala tempo finálového klání v Guadalajaře a svou soupeřku prakticky nepustila do hry. První sada putovala právě na konto Kuděrmetovové, která si rozhodující náskok vypracovala brejkem z pátého gemu. Ten potvrdila ještě v sedmé hře.

Druhý set byl již jasně v režii ruské tenistky, která Bouzkové uštědřila nepopulárního kanára.

Česká tenistka však po prohraném duelu nevěšela hlavu a při závěrečném ceremoniálu byla ráda za vůbec první finálovou účast na okruhu WTA. Bouzková si navíc získala srdce mexických fanoušků, když závěrečnou řeč vystřihla ve španělštině.

„Děkuji pořadatelům tohoto turnaje za vynikající týden, na který jen tak nezapomenu. Bylo to speciální první finále na okruhu WTA,“ napsala poté Bouzková na Twitter.

Dvacetiletá Marie Bouzková se v žebříčku WTA posune na 116. pozici a znovu se přiblíží elitní stovce.