Hvězdná řežba se nekoná! Nadal se těsně před semifinále z Indian Wells odhlásil

- Tomáš Macák

Mělo to být předčasné finále. Střetnutí, na které se zase bude nějakou dobu vzpomínat. Zápas Federer - Nadal, vydání 39., se ale nekoná. Aspoň tento týden. Španěl měl od včerejšího utkání s Chačanovem problémy s kritickou partií jeho těla - kolenem. Dlouho to vypadalo, že do semifinále v Indian Wells antukový král zasáhne, ale hodinu a půl před jeho začátkem se z turnaje odhlásil.

Po předčasném konci Nadala tak míří Roger Federer do finále. V něm se pokusí světová čtyřka po triumfu v Dubaji vybojovat druhou trofej v sezóně. 

To španělský tenista na tu letošní musí nadále čekat. Navzdory patrným zdravotním trablím se zdálo, že sobotní duel s dvacetinásobným grandslamovým šampionem se rušit nebude. „Zítra chci být samozřejmě připraven. Nemůžu ale garantovat, v jakém stavu se probudím,“ uvedl sám rodák z Mallorky. Během dne si zatrénoval, vše směřovalo k tomu, aby došlo na 39. setkání s přezdívkou Fedal. 

Koleno Nadala ale nakonec řeklo stop. 

Je těžké pro mě přijmout všechny tyto věci, kterými si procházím po celou kariéru. Občas jsem smutný z toho, že jsem v nevýhodě oproti mým všem soupeřům,“ komentoval své odstoupení muž, který na prestižní akci v Kalifornii kraloval v minulosti třikrát.

Podle slov dvaatřicetiletého plejera nebylo koleno v takovém stavu, aby zvládlo úroveň semifinálového duelu.