Tohle se nepovedlo. Federer pokáral zapomnětlivého novináře

- Marek Bartošík

Tiskové konference Rogera Federera čas od času obsahují zvláštní otázku, kterou je velmi těžké pochopit, natož na ni odpovědět. V Indian Wells se však stalo ještě něco jiného. Jakýsi novinář zapomněl na výsledky únorové kvalifikace Davis Cupu, čímž uvedl Švýcara do rozpaků.

Jeden z novinářů vsadil v Indian Wells během tiskové konference Rogera Federera na aktuálně vděčné téma nového formátu Davis Cupu. Bohužel pro něj se – diplomaticky řečeno – nedotázal zrovna nejšťastněji.

„Pokud jde o nový formát Davis Cupu, budete schopen si vyhradit jeden týden a zúčastnit se letos finálového turnaje?“ zeptal se na závěr tiskové konference.

Sedmatřicetiletý Federer byl udiven. „To nemůžu, protože jsme se nekvalifikovali do finále,“ upozornil tazatele na fakt, že Švýcaři bez Federera a Wawrinky podlehli na začátku února v kvalifikaci Rusům 1:3.

Novinář se okamžitě omluvil. „A je po otázce. Příště prosím o lepší bádání, kamaráde,“ zažertoval Švýcar, jenž nevšední moment přešel s úsměvem.

„Nevím, co mám říct. Omlouvám se. Rád bych odpověď rozvedl více, ale nemůžu,“ zakončil vtipnou, avšak pro zmíněného novináře poněkud trapnou situaci Federer.

Otázka začíná v čase 10:57.