Prolomí prokletí? Některým hvězdám se v Indian Wells nedaří

- Marek Bartošík

První Masters sezóny v Indian Wells odstartovalo. Prestižní podnik na půdě Spojených států je specifický tím, že je v pavouku stejně jako na grandslamech dvaatřicet nasazených. Mezi nimi najdeme i hráče, jimž se na zmíněném klání příliš nedaří.

Alexander Zverev
Mimořádně talentovaný německý tenista má na svém kontě už tři tituly z turnajů Masters (Madrid, Řím, Montréal), na dalších čtyřech byl minimálně ve čtvrtfinále. Pouze v Indian Wells a v Cincinnati si zatím Zverev úspěch nepřipsal.

V Kalifornii před třemi lety trápil v osmifinále Nadala (měl i mečbol). O rok později vypadl už ve třetím kole, loni dokonce nevyhrál ani zápas.

Zatímco v Indian Wells má bilanci čtyři výhry a tři porážky, třeba v Miami se může pyšnit deseti výhrami ze čtrnácti odehraných duelů.

Marin Čilič
Přestože jiným ranařům se v Kalifornii daří, vytáhlý Chorvat tam má na kontě pouze jedno čtvrtfinále (2016), v němž poměrně hladce prohrál s Davidem Goffinem. Celkově má na turnaji dokonce zápornou bilanci 10 výher a 11 porážek.

Fabio Fognini
Není velkým překvapením, že italský antukový specialista byl v Indian Wells jen jednou v osmifinále (2014). Za poslední tři roky vyhrál jen dva zápasy. Jeho celková bilance je 7:9. Jinak je tomu v Miami (9:7), kde předloni došel až do semifinále.

Gaël Monfils
Ve skvělé formě hrající Francouz, který v půlce února ovládl pětistovku v Rotterdamu, vyhlíží první Masters sezóny s nadějemi. V Indian Wells však zatím nikdy výrazněji neuspěl, pouze v roce 2016 využil příznivého losu a prošel mezi nejlepších osm. Jeho bilance je 10:10.

Diego Schwartzman
Že se malému Argentinci v Indian Wells nedaří, není žádným překvapením. Vyhrál tam pouze jeden z pěti duelů. I on má stejně jako Fognini lepší bilanci v Miami, kde loni i předloni uhrál aspoň třetí kolo.

Lucas Pouille
Pouze třikrát se uprostřed Mohavské pouště představil semifinalista letošního Australian Open, ani jednou se v soutěži dlouho nezdržel. Jedinou výhru ze čtyř utkání si připsal předloni proti Struffovi. V sezóně 2018 dokonce nestačil na kvalifikanta Bhambriho.

Kompletní pavouk mužské dvouhry v Indian Wells naleznete ZDE.