Bitva tenisových maminek pro Serenu! Američanka vykročila v Indian Wells vítězně

- Jan Havlovic

Letošní ročník turnaje v Indian Wells má za sebou první velký vrchol. Hlavním tahákem pátečního programu byl souboj tenisových maminek. V něm uspěla domácí hvězda Serena Williamsová, která porazila dlouholetou rivalku Viktorii Azarenkovou po setech 7:5, 6:3. Američanka uspěla v souboji s touto běloruskou tenistkou již poosmnácté v kariéře.

Serena Williamsová a Viktoria Azarenková se utkaly vůbec poprvé od doby, co se obě hvězdné tenistky vrátily po mateřské dovolené.

Zaplněný centrální dvorec v Tenis Garden v Indian Wells viděl brilantní bitvu dvou bývalých světových jedniček. Vítězkou se stala po bezmála dvouhodinovém boji favorizovaná Serena Williamsová, která urvala postup po setech 7:5, 6:3 a míří do třetího kola.

Williamsová tak oplatila Azarenkové tři roky starou porážku z finálového zápasu právě z Indian Wells. Americké tenisové legendě se podařilo porazit Azarenkovou již poosmnácté v kariéře, Běloruska dokázala vyzrát na vítězku třiadvaceti grandslamových trofejí jen čtyřikrát.

„Nemohla jsem si to ani pořádně užívat, protože pak bych ztratila koncentraci,“ upozorňovala Williamsová po zápase. „Serena mě donutila k mému nejlepšímu tenisu. Musím přiznat, že si zasloužila zvítězit. Hrála lépe v důležitých momentech,“ hodnotila sledovaný duel Azarenková.

Obtížný los Sereny Williamsové na letošním BNP Paribas Open pokračuje. Ve třetím kole čeká domácí tenisovou hvězdu souboj s další bývalou světovou jedničkou – Španělkou Garbiňe Muguruzaovou.