Tenis z jiné perspektivy. Svitolinová se učí pří sledování zápasů svého přítele

- Jan Havlovic

Elina Svitolinová tvoří od začátku tohoto roku pár s francouzským tenistou Gaelem Monfilsem. Ukrajinská tenistka objevuje výhody tohoto vztahu i směrem ke své tenisové kariéře. Při sledování zápasů svého přítele vidí tenis z úplně jiné perspektivy. „Musím říct, že je to opravdu o hodně jiný pocit, než stát přímo na kurtu,“ vyprávěla Svitolinová v Indian Wells.

Svitolinová se s Monfilsem na turnajích vinou odlišného turnajového programu příliš často nepotká. V minulém týdnu si však prodloužila pobyt v Dubaji, aby sledovala zápolení svého přítele na místním turnaji ATP. 

Na tribuně to bylo pro čtyřiadvacetiletou Ukrajinku velmi obohacující. „Vidíte některé věci z úplně jiné perspektivy. Sice tam člověk jen sedí a dívá se, ale pro mě to bylo z tenisového pohledu hodně poučné,“ promluvila Svitolinová o nové zkušenosti na setkání s novináři.

„Uvědomíte si, že váš kouč toho vidí z hlediště daleko více a dojde vám, že jeho rady musíte poslouchat. Při hře některé tyto věci vůbec nevnímám,“ uvědomuje si vítězka loňského Turnaje mistryň.

Světová šestka se nyní připravuje na vstup do nabitého turnaje v Indian Wells. Do Kalifornie dorazila s přítelem Gaelem Monfilsem již v sobotu. „Měli jsme oba pár dní na to, abychom si na místní teplotní podmínky zvykli,“ dodala závěrem.

Svitolinovou čeká v úvodním zápase na turnaji nebezpečná domácí hráčka – teprve dvacetiletá Sofia Keninová.