Krutý los pro Siniakovou. Plíšková zvládla českou bitvu a je v osmičce

- David Soumar

V prvním kole silná Francouzka Cornetová, následně hned obhájkyně loňského triumfu. Siniakové zkrátka los na turnaji ve Stromovce moc nepřál. Ani Karolína Plíšková nebyla zrovna nadšená z toho, že měla hrát s domácí hráčkou. „Pro fanoušky to není dobré. Atmosféra nebyla tak nabíjející. Když jsou na kurtu dvě Češky, nebudou všichni fandit jen jedné,“ říká vítězka duelu. Plíšková po setech 6:2 a 6:4 postupuje do čtvrtfinále, kde ji čeká Italka Giorgiová.

Loni Siniaková skončila v semifinále na raketě domácí hráčky – Lucie Hradecké. Letos se scénář opakoval, proti favorizované Plíškové ale podala dobrý výkon. „Mohl to být lepší výsledek, bojovala jsem o každý míček. Soupeřce jsem ale několikrát pomohla chybami. Určitě se ale nemám za co stydět,“ nepochybuje Siniaková. 

Zmíněné dvě dvojchyby vzpomněla i Plíšková, když se snažila uvést zlomový moment zápasu: „Katka tam dala dva debly za důležitého stavu. Byla pod tlakem, že musela ty servisy přiriskovat. To pramenilo z toho, že se snažím do returnů chodit agresivně.“ 

Siniaková se po úvodní sadě poměrně zvedla. „Kája byla favoritka. Mohla jsem jen překvapit, a tak jsem bojovala,“ říká sympatická blondýna. Plíšková musela jen přitakávat: „Bylo jasné, že se ve druhém setu trochu zvedne. Viděla jsem, že jí to v úvodu úplně nešlo. Druhý set se tak lehce zkomplikoval, ale ne nijak významně.“ Plíšková druhou sadu vyhrála poměrem 6:4. 

Plíškové zápas přinesl postup do dalšího kola, s výkonem spokojené Siniakové zase hodně zkušeností. Za prohru se určitě stydět nemusela, vždyť její soupeřka byla ještě nedávno v elitní desítce. To také sparťanka potvrdila.  „Zkušenosti přináší každý zápas. Karolína navíc byla v TOP 10, teď je ve dvacítce. Zjistila jsem, jak můžu hrát s těmi nejlepšími.“

 Plíškovou v dalším kole čeká Giorgiová. Proti cizince se české hráčce bude hrát lépe. „Když jsou na kurtu dvě Češky, nebudou všichni fandit jen jedné. Mrtvější byla atmosféra i loni, když jsem tu hrála s domácími hráčkami. Je určitě lepší, že budu hrát s cizinkou,“ nepochybuje Plíšková. 

 Italku sice Karolína Plíšková porazila už dvakrát za sebou, lehké čtvrtfinále ale neočekává. „Dvakrát jsem ji porazila, ona je ale nebezpečná. Hraje hodně vabank, dost to střílí. Nevím, jaké bude počasí, to může také její hru také ovlivnit. Musím si držet servis a snažit se zbytečně neriskovat. Mohlo by to klapnout.“ Obě hráčky dělí v žebříčku WTA přes třicet míst, papírovou favoritkou je tedy jednoznačně obhájkyně trofeje z České republiky.