Návrat po dvaceti letech se nekoná! Turnaj v Indian Wells přišel o jedno z hlavních lákadel

- Filip Lefenda

Sestry Serena a Venus Williamsovy se americkým fanouškům v Indian Wells nepředstaví. Tedy alespoň ne bok po boku ve čtyřhře, v níž měly spolu v páru startovat na domácím turnaji série Masters poprvé od roku 1999.

Americké legendy obdržely od kalifornských organizátorů divokou kartu, nakonec se ale z deblové části na poslední chvíli odhlásily. Na vině by údajně měly být rozdílné programové priority.

Natěšení fanoušci tak mají v tomto případě smůlu, jedno z hlavních turnajových lákadel se konat nebude. V Indian Wells spolu měly sestry Williamsovy, jež spolu hrávají většinou pouze na grandslamech, startovat přesně po dvaceti letech. Naposledy si spolu obě jmenované zahrály v páru na loňském Roland Garros, kde došly do osmifinále.

Příliš pravděpodobný není ani scénář, který se zrodil v Indian Wells v loňském roce, kdy se spolu obě sestry utkaly alespoň v rámci vzájemného singlového souboje. Ve třetím kole se tehdy po výhře 6:3 a 6:4 radovala překvapivě starší Venus. Letos ovšem nefigurují Američanky ve stejné polovině pavouka.

Serena se jakožto desátá nasazená představí na kurtu poprvé od letošního Australian Open, v němž skončila ve čtvrtfinále na raketě Karolíny Plíškové. V kalifornské poušti měla třiadvacetinásobná grandslamová šampionka na úvod volný los, ve druhém kole se pak střetne v souboji bývalých světových jedniček s Běloruskou Azarenkovou.

Venus pak do turnaje vstoupí již utkáním prvního kola, v němž vyzve Němku Petkovicovou. Na vítězku tohoto střetnutí čeká ve druhé rundě světová trojka Petra Kvitová.