Blíží se další návrat? Kyčel už mě nebolí, vyhlásil do světa Murray

- Petr Sumbal

Andy Murray nic nevzdává a stále věří, že jednou bude moci hrát znovu tenis, a to dokonce na té nejvyšší úrovni. Bývalá světová jednička se naposledy představila v Melbourne na Australian Open, kde oznámila bolestivé plány konce své kariéry. Nakonec by však všechno přeci jen mohlo být jinak.

Murrayho problémy s kyčlí trápí už zhruba osmnáct měsíců, po prodělaných operačních zákrocích se mu nikdy nepodařilo na okruh vrátit zpět v plné síle a nikdy nevydržel hrát více než pár týdnů, než musel zase raketu nuceně odložit stranou.

Naposledy po Australian Open, kde vypadl po pětisetové bitvě v prvním kole se Španělem Robertem Bautistou-Agutem. Celkem britský tenista odehrál v sezóně jen tři utkání, přičemž jen jedno dokázal vyhrát.

Původně Murray po svém vyřazení oznámil, že má v plánu odehrát ještě jednou domácí Wimbledon, který v letech 2013 a 2016 vyhrál, a poté s tenisem nadobro skončí. Své vyjádření následně poupravil a rozhodl se 28. ledna podstoupit ještě jednu operaci.

A vše se snad konečně začíná obracet k lepšímu, po poslední operaci Murrayho pravá kyčel zatím nebolí a vše tak směřuje k jeho opětovnému návratu na kurty. „Chci s tenisem pokračovat,“ sdělil dnes Murray novinářům v londýnském Queen‘s Clubu. „Říkal jsem to už v Austrálii. Problém je ten, že nevím, jestli to bude možné,“ doplnil.

„Za posledních dvanáct měsíců, tedy od doby první operace kyčle, jsem teď rozhodně zdaleka nejšťastnější člověk,“ svěřil se tenista s pozitivní zprávou. „Kyčel mě vůbec nebolí, přitom dlouhou dobu jsem v ní měl bolesti. Rehabilitace je pomalá, ale jde to správným směrem. Teď mi nezbývá než čekat, jak to všechno dopadne. Pokud vše klapne, rád bych zase hrál tenis.“

K tenistovu možnému návratu na kurty se vyjádřila také jeho matka Judy Murrayová. „Vede si opravdu dobře. Čas napoví, jak to dopadne, nikdo neví, jestli se dá dlouhodobě do pořádku. Ale teď je na tom i psychicky dobře a všichni mu držíme palce. Pokud to někdo může dokázat, tak právě on, protože do toho dá celé své srdce a duši,“ prohlásila Murrayová nedávno pro Sky Sports.