Skvělý úspěch českých mladíků! Svrčina s Lehečkou vyřadili nasazené jedničky

- Jan Havlovic

Jiří Lehečka s Daliborem Svrčinou se pomalu začínají prosazovat mezi dospělými. Dvě velké naděje českého mužského tenisu si připsali v úterý v katarském Dauhá cenný skalp. Český pár vyřadil ve čtyřhře na turnaji ITF nasazené jedničky Rawata a Sureshkumara z Indie po setech 6:4, 6:7(2), 10:7 a postupuje do čtvrtfinále!

Český mužský tenis marně hledá nástupce Radka Štěpánka a stále aktivně hrajícího Tomáše Berdycha. Zářná budoucnost se předpovídá sedmnáctiletému Jiřímu Lehečkovi i o rok mladšímu Daliboru Svrčinu.

Obě naděje českého tenisu se začínají prosazovat také mezi dospělými. Talentovaní mladíci společně nastoupili v úterý v katarském Dauhá do čtyřhry. Mladý pár byl v souboji s nasazenými jedničkami Rawatem a Sureshkumarem z Indie jasnými outsidery, přesto čeští mladíci dokázali favority zaskočit!

Česká dvojice vyhrála první sadu poměrem 6:4, ale druhý set ztratila v tiebreaku. Vyrovnaný duel tak musel rozhodnout až supertiebreak, ve kterém Svrčina s Lehečkou dokonali senzační výhru a zvítězili po setech 6:4, 6:7(2), 10:7.

Jiří Lehečka se podívá do čtvrtfinále čtyřhry na turnaji ITF již potřetí, když se v loňském roce dostal v Říčanech dokonce do finále a v Milovicích si zahrál semifinále. To pro Dalibora Svrčinu je postup do deblového čtvrtfinále teprve druhým v kariéře a zároveň zůstává také jeho kariérním maximem.

Oba čeští mladíci budou v katarské metropoli startovat na turnaji s dotací 15 000 $ také ve dvouhře. Svrčina i Lehečka budou čekat na soupeře z kvalifikace.