Kvitové hrozí souboj s Williamsovou, krutý los pro Strýcovou

- Jan Havlovic

V pondělí byla v Indian Wells rozlosována hlavní soutěž dvouhry žen, ta se týká hned pětice českých tenistek. Petra Kvitová i Karolína Plíšková mají v prvním kole volný los, Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová musejí čekat na soupeřky z kvalifikace. Markéta Vondroušová odstartuje cestu za obhajobou loňského osmifinále soubojem s Němkou Siegemundovou.

Pro české tenistky to bohužel nebyl příliš šťastný los. Petra Kvitová má sice v prvním kole volný los, avšak hned v úvodním zápase na turnaji může narazit na věhlasnou soupeřku – Venus Williamsovou. Bývalá světová jednička obhajuje loňské osmifinále, avšak na začátku sezony hledá ideální formu. Američanka ale nejdříve musí zvládnout souboj s Němkou Petkovicovou.

Karolína Plíšková má v prvním kole rovněž volno. Světová pětka by se mohla ve druhém kole střetnout s Ons Jabeurovou z Tuniska, kterou čeká nejprve souboj s jednou z úspěšných kvalifikantek.

Na třaskavý souboj Petry Kvitové a Karolíny Plíškové by mohlo případně dojít až v semifinále tohoto prestižního turnaje.

Kateřina Siniaková a Barbora Strýcová sice dostanou soupeřky z kvalifikace, avšak hned v dalších duelech mohou narazit na kvalitní protihráčky.

Pokud by dvaatřicetiletá Strýcová v prvním kole uspěla, svedla by souboj se světovou dvojkou Rumunkou Simonou Halepovou. To Siniaková by v případě úspěchu šla na nasazenou Bělorusku Aljaxandru Sasnovičovou.

Pátou do české party je Markéta Vondroušová. Devatenáctiletá tenistka obhajuje v Indian Wells body za loňskou účast v osmifinále, v úvodním zápase narazí na Němku Lauru Siegemundovou.

Los prvního kola dvouhry turnaje WTA v Indian Wells
Petra Kvitová (3.) [3] – volný los
Karolína Plíšková (5.) [5] – volný los
Kateřina Siniaková (42.) – kvalifikantka
Barbora Strýcová (50.) – kvalifikantka
Markéta Vondroušová (61.) – Laura Siegemundová (GER, 105.)