Šarapovová podstoupila menší operační zákrok, mimo hru bude několik týdnů

- Jan Vojkůvka

Ruská tenistka Maria Šarapovová musela své problémy s pravým ramenem řešit razantnějším krokem. Minulý týden se podrobila menšímu operačnímu zákroku, který jí má pomoci od bolestí, jež ji trápí od loňského léta.

Už dříve Šarapovová ohlásila, že vynechá turnaj v Indian Wells. Po menší operaci, kterou podstoupila s pravým ramenem, se však její absence bude muset prodloužit. Prozatím se to týká turnaje v americkém Miami, na kterém bude rovněž chybět.

Jednatřicetiletá tenistka hrála naposledy na přelomu ledna a února v ruském Petrohradu, kde se ale kvůli problémům s ramenem musela odhlásit před utkáním druhého kola s Darjou Kasatkinovou.

„Trápím se s ramenem od loňského léta,“ napsala Šarapovová na svůj Instagram. Kvůli tomu ukončila sezonu už po US Open. „Rameno sice zesílilo, ale na bolest to moc dopad nemělo.“

„Po zvážení různých možností v několika zemích jsem minulý týden podstoupila menší proceduru, která si vyžádá pár týdnů na doléčení,“ dodala Šarapovová.

Ruská hvězda a bývalá světová jednička se zdravím laboruje od svého návratu na kurty v roce 2017. V posledních měsících je ale limitována ramenem, kvůli kterému od září 2018 stihla odehrát jen tři turnaje. Sama doufá, že operace ji zbaví bolestí a umožní hrát na vyšší úrovni.