Kyrgios vyválčil finále! Fanoušky zase rozdělil na dvě poloviny

- Jan Havlovic

Nick Kyrgios pokračuje na turnaji v Acapulcu ve výborných výkonech! Třiadvacetiletý Australan zvládl páteční semifinále proti Američanu Johnu Isnerovi, kterého porazil po dvou a půl hodinách po setech 7:5, 5:7 a 7:6(7). Kyrgiosovi se opět podařilo rozdělit publikum na dva tábory. „Po jedné výměně skandují moje jméno a hned další výměně na mě bučí. Je to šílené,“ nechápal po zápase mladý Australan, který se probojoval do finále poprvé od loňského ledna.

Tohle semifinále mělo zkrátka všechno! Napětí, emoce i dramatické vyvrcholení. Nick Kyrgios s Johnem Isnerem se rvali o postup bezmála dvě a půl hodiny. Oba tenisté předvádějí fantastické představení na servisu, když shodně ztratili podání pouze jednou.

O vítězi tak rozhodoval dramatický tiebreak třetího setu. V těch se však Nick Kyrgios vyžívá – vyhrál již pátý rozhodující tiebreak v řadě a po skalpu dalšího člena elitní desítky míří do osmého finále v kariéře.

„Proti Johnovi to není nikdy snadné, jsem za výhru nesmírně rád,“ řekl po zápase Kyrgios, který svého soupeře předčil i v počtu nastřílených es (25–24 pro Kyrgiose, pozn. red.).

Australan utkání znovu emotivně prožíval, a tak rozdělil publikum na dva tábory. „Po jedné výměně skandují moje jméno a hned v další výměně na mě bučí. Je to šílené,“ postěžoval si Kyrgios při pozápasovém rozhovoru.

V boji o titul vyzve třiadvacetiletý tenista o dva roky mladšího Alexandera Zvereva, který je Kyrgiosův dobrý kamarád, stejně jako John Isner. „Je to těžké. Moji kamarádi jsou většinu v žebříčku lépe postavení než já,“ vtipkoval Kyrgios, který bude v sobotu usilovat o pátý titul z okruhu ATP.