Adios, Acapulko. Ferrer se v slzách rozloučil s dalším turnajem, zbývají poslední dva

- Filip Lefenda

David Ferrer má za sebou další emotivní loučení. Tentokrát se šestatřicetiletý Španěl rozloučil s podnikem v mexickém Acapulku, kde v osmifinále nestačil na favorizovaného Němce Alexandera Zvereva. Nyní už čekají bývalou světovou trojku pouze utkání na domácí antukové půdě.

Ferrer dokázal se světovou trojkou držet krok jen v úvodní sadě, do které vstoupil rychlým brejkem a vedením 3:0. Ve čtvrté hře odvrátil Zverev na servisu stav 0:40, aby posléze smazal i manko brejku.

Sada nakonec došla až do zkrácené hry, v té ale nezískal Ferrer ani jeden bod, což se zjevně podepsalo i na dalším průběhu utkání.

Ve druhém dějství už se totiž majitel 27 singlových trofejí z profesionálního okruhu zmohl pouze na jediný gem, když za stavu 0:5 odvracel skrze promarněný mečbol soupeře alespoň kanára. V další hře už ale favorit zápas bez ztráty fiftýnu doservíroval.

Následně se organizátoři společně s diváky se čtyřnásobným turnajovým vítězem náležitě rozloučili a není tak divu, že se v očích někdejší světové trojky zaleskly i slzy. Po turnajích v Aucklandu, Buenos Aires a Acapulku zbývají na programu Ferrerovy „rozlučkové tour“ už jen poslední dvě zastávky, a to na domácí španělské půdě v Barceloně a Madridu.