To se ve čtyřhře stává, musela s tím počítat, uvedla Hingisová

- Jan Havlovic

K incidentu ze semifinále olympijského turnaje čtyřhry se vyjádřila také Martina Hingisová, která jednoznačně odmítá úmysl zranit svou soupeřku.

Švýcarská tenistka popírá jakýkoliv úmysl v souvislosti se zraněním Hlaváčkové. Hingisová v rozhovoru pro švýcarský tisk uvedla, že to ke čtyřhře prostě patří. „Měla jsem v úmyslu hrát míček jejím směrem, s čímž musela počítat. To se ve čtyřhře stává, míček nakonec letěl výše než jsem chtěla," podotkla Hingisová ve stohém prohlášení pro tisk.  

Hlaváčková s tím však rozhodně nesouhlasí a v rozhovoru pro náš web dokonce uvedla, že po tomto incidentu změnila na slavnou švýcarskou tenistku názor. „Na kurtu, jak jsem to nevnímala, protože jsem se starala o oko, tak jsem si myslela, že to byla automatická věc, která se v deblu stává. Pak jsem si to ale  pouštěla znova a jestli někdo na světě ví, kam poletí úder, tak je to ona," uvedla česká tenistka. 

Stříbrná medailistka z OH v Londýně utrpěla zlomeninu podočnicové kosti, za což Hingisovou poměrně ostře zkritizovala. Hlaváčková následně podstoupila velký risk, když nastoupila do boje o bronz, ačkoliv jí to doktoři i sama Lucie Hradecká nedoporučovali. „Myslím si, že doktoři jsou tu od toho, aby se poslouchali. Já jsem to riskla, snad to vyšlo a bude to v pořádku.".

Hingisová s Bacsinszkou nakonec na olympijské zlato nedosáhly, ve finále čtyřhry podlehly pár Makarovová/Vesninová po setech dvakrát 4:6 a z Brazílie si odvezou stříbrné medaile.