Utrápené vítězství. Berdych proti lucky loserovi dřel na kurtu dvě a půl hodiny

- Jan Vojkůvka

Měla to být pro Tomáše Berdycha snadná záležitost. Místo toho se ale na postup do osmifinále v Dubaji pořádně natrápil. Český tenista v souboji s Iljou Ivaškou, který se do hlavní soutěže dostal až jako šťastný poražený, dřel na kurtu dvě a půl hodiny, než mohl po vítězství 6:4, 4:6, 7:6(4) začít slavit.

Původně měl Berdych nastoupit do utkání prvního kola proti Slovinci Aljaži Bedenemu. Ten se ale v pondělí z turnaje odhlásil a na českého hráče tak čekal lucky loser Ilja Ivaška.

Místo hladkého postupu měl však Berdych pořádné problémy. Už v prvním setu se musel Tomáš popasovat se dvěma brejkboly soupeře, které se mu podařilo smazat. Ve třetí hře navíc přes dvě shody zvládl prorazit servis Ivašky a úvodní dějství doservírovat.

Ve druhé sadě se ale český tenista dostal do problémů. Ztrátu podání z šesté hry sice ještě napravil a nedovolil Ivaškovi doservírovat, ale v desáté hře Bělorus na returnu opět zabral a proměnil druhý setbol.

Rozhodnout musel třetí set. V něm se Berdych dokázal zmobilizovat a především ho podržel klíčový servis. Ve druhém gemu zvládl odvrátit dva brejkboly a v důležitých si jím hodně pomohl.

Duel dokráčel až do závěrečného tiebreaku, ve kterém Čech vyhrál 7:4 a mohl vítězně zatnout pěst. O postup do čtvrtfinále si zahraje s Chorvatem Bornou Čoričem. Tomu se podařilo zdolat v dramatické tříhodinové bitvě Jiřího Veselého