Žebříček Race to Shenzhen: Kvitová po finále v Dubaji vystoupala do čela

- Jan Vojkůvka

Další vydařený týden Petry Kvitové. Aktuální česká jednička má za sebou úspěšné vystoupení na turnaji v Dubaji, kde se jí podařilo projít až do finále. V něm sice nestačila na Švýcarku Belindu Bencicovou, ale potvrzení výborné formy se projeví i v žebříčkovém postavení Češky. V pořadí Race to Shenzhen už je první!

V klasickém žebříčku se jí to sice ještě nepovedlo, ale v aktualizovaném rankingu Race už ano! Petra Kvitová pronikne v pondělí do samotného čela žebříčku, který hodnotí výsledky tenistek od začátku této sezony.

Kvitová se v Race to Shenzhen dostala na první místo před Naomi Ósakaovou, jež v Dubaji vypadla už ve druhém kole, s výrazným náskokem 324 bodů. Úspěchy a dobrou formu českých hráček podtrhuje i třetí příčka Karolíny Plíškové.

Žebříček Race to Shenzhen kromě toho, že počítá výsledky od začátku sezony, je také důležitý z hlediska postupu na závěrečný turnaj roku, kterým bude Turnaj mistryň v čínském Šen-čenu. Vzhledem k tomu, že je narozdíl od klasického žebříčku počítán od nuly, bere více zřetel na to, jak se hráčkám v nové sezoně daří.

Kvitová má na čele žebříčku 2510 bodů. V této hodnotě se skrývají její titul ze Sydney, finále z Australian Open a Dubaje, čtvrtfinále z Petrohradu a také druhé kolo z turnaje v Brisbane.

Pořadí Race to Shenzhen
1. Petra Kvitová (CZE) 2510
2. Naomi Ósakaová (JPN) 2186
3. Karolína Plíšková (CZE) 1440
4. Belinda Bencicová (SUI) 1283
5. Elina Svitolinová (UKR) 966
6. Kiki Bertensová (NED) 881
7. Danielle Collinsová (USA) 807
8. Simona Halepová (ROU) 736
9. Ashleigh Bartyová (AUS) 735
10. Elise Mertensová (BEL) 702