Nechtěnou hvězdou internetu! Američan slavil výhru tak vehementně, až si sám natloukl

- Filip Lefenda

Výborný turnaj zatím prožívá na domácí půdě v Delray Beach Američan Mackenzie McDonald. Ten si naposledy v pátečním čtvrtfinále vyšlápl na favorizovaného Argentince Del Potra, když vůbec poprvé v kariéře zdolal soupeře z elitní desítky žebříčku. Pozápasová oslava dramatického duelu však nevyšla třiadvacetiletému tenistovi podle plánu, a tak teď baví internet.

McDonald byl proti turnajové jedničce jasným papírovým outsiderem, přesto získal úvodní sadu díky brejku z devátého gemu poměrem 6:4. Jediné ztracené podání – tentokrát na druhé straně – bylo k vidění i ve druhém dějství. Del Potro výsledkem 6:3 dovedl mač do rozhodujícího setu.

V tom si oba borci drželi svá podání. McDonald musel proti světové čtyřce odvracet dva brejkboly, nakonec si ale vysloužil dramatický tiebreak, na jehož konci slavil nejtěsnější možné vítězství 7:5.

Američan však překvapil nejen vítězstvím, ale i svou netradiční oslavou. Po proměněném mečbolu totiž mrštil o zem raketou, která mu úder vzápětí oplatila – a to rovnou do obličeje, aby mu shodila i kšiltovku.

McDonald však bral celou situaci s úsměvem (na videu čas 13:56). Nezbývá než se těšit, jakou oslavu vymyslí v případě vítězství nad Albotem, proti němuž bude v semifinále plnit roli papírového favorita. Postupem do turnajového finále by totiž tenista, jemuž v žebříčku náleží 84. pozice, vylepšil své maximum na okruhu ATP. A to by si bouřlivý projev radosti jistě zasloužilo...