Denní menu, 23.2.2019: Kvitové finále nevyšlo, Vondroušová si zahraje o titul

- Filip Lefenda, Jan Havlovic

Petra Kvitová druhý titul z turnaje v Dubaji bohužel nepřidala, v sobotní třísetové bitvě nestačila na výborně hrající Švýcarku Belindu Bencicovou. V deblovém finále uspěla Barbora Strýcová, která v českém souboji přehrála Lucii Hradeckou. Podobně úspěšný byl v italském Bergamu také Zdeněk Kolář, který rovněž vybojoval deblový titul. Markéta Vondroušová vyhrála v Budapešti i čtvrtý zápas a v neděli zabojuje o druhý titul na okruhu WTA!

NA ROZJEZD

14:05

STRÝCOVÁ USPĚLA V ČESKÉM DEBLOVÉM FINÁLE: Barbora Strýcová slaví 24. deblový titul v kariéře! Dvaatřicetiletá česká tenistka vyhrála po boku Tchajwanky Su-wej Sie prestižní turnaj v Dubaji a slaví druhý společný titul. Česko-tchajwanská dvojice si v sobotním finále poradila s nasazenými sedmičkami Lucií Hradeckou a Jekatěrinou Makarovovou, které porazila za hodinu a dvacet minut po setech dvakrát 6:4. Strýcová se Sie tak navázaly na loňský titul z Indian Wells. – Hradecká, Makarovová (RUS) x Sie (TPE), Strýcová 4:6, 4:6

 

HLAVNÍ CHOD

16:10

KVITOVÁ POPRVÉ V KARIÉŘE PODLEHLA BENCICOVÉ A TITUL NEZÍSKALA: Petra Kvitová si bude muset na 27. titul z okruhu WTA ještě počkat. Česká tenisová jednička se statečně rvala v sobotním finále turnaje v Dubaji, avšak nestačila na výborně hrající Švýcarku Belindu Bencicovou, které ve finálovém souboji podlehla po setech 3:6, 6:1 a 2:6. Kvitová tak neuspěla ani ve druhém finále v řadě a nenavázala na triumf v Brisbane, kde získala titul na začátku tohoto roku. – Belinda Bencicová (SUI, 45.) x Petra Kvitová (4.) 6:3, 1:6, 6:2

 

A KDO NEMÁ DOST...

19:40

VONDROUŠOVÁ SI ZAHRAJE PO DVOU LETECH O TITUL: Markéta Vondroušová si zahraje na turnaji v maďarské Budapešti o titul! Devatenáctiletá česká tenistka si v sobotním semifinále hravě poradila s teprve sedmnáctiletou Ruskou Anastasií Potapovovou, kterou porazila za pouhých 58 minut po setech 6:0 a 6:2. Vondroušová si tak podruhé v kariéře zahraje na okruhu WTA o titul. V nedělním finále vyzve nasazenou jedničku Belgičanku Van Uytvanckovou.. – Anastasia Potapovová (RUS, 87.) x Markéta Vondroušová (81.) 0:6, 2:6

Češi v akci

Veselý obstál ve dvou tiebreacích
Jiří Veselý (94.) rozehrál kvalifikaci turnaje v Dubaji vítězně, když Brita Jamese Warda (179.) udolal ve dvou zkrácených hrách 7:6(4) a 7:6(4). Za stavu 5:4 v úvodní sadě neproměnil český hráč na příjmu setbol, aby vzápětí poprvé ztratil servis. Naštěstí pro něj však soupeř sadu nedopodával, a tak se hrál tiebreak.

Ve druhém dějství už se žádný další brejk nezrodil, a tak se radoval Veselý opět skrze zkrácenou hru. O postup do hlavní soutěže si český tenista zahraje v neděli proti Jegoru Gerasimovi (161.) z Běloruska.

Nouza je po hodině hry ve finále
Petr Nouza (-) bude v tuniském Monastiru útočit na "double". Před dnešním finále čtyřhry zdolal dvacetiletý Čech v singlovém semifinále Itala Emiliana Maggioliho (-), proti němuž mu k vítězství v poměru 6:3 a 6:2 stačila pouhá hodina hry. Z pozice kvalifikanta je tak Nouza na turnaji již ve finále.

Kolář získal deblový titul
Zdeněk Kolář slaví zisk šestého deblového titulu na challengeru! Dvaadvacetiletý český tenista uspěl s Litevcem Laurynasem Grigelisem v sobotním finále čtyřhry v italském Bergamu. Česko-litevská dvojice si v souboji o titul poradila ve vyrovnaném utkání s párem Brkič, Brown za hodinu a půl hry po setech 7:5, 7:6(7). Pro Koláře jde o celkově šestý titul z challengeru a již druhý v tomto roce. Český tenista se radoval z turnajového vavřínu ve čtyřhře také na začátku roku v německé Koblenzi po boku Adama Pavláska.

ATP/WTA

Dubai Duty Free Tennis Championships (ženy, UAE, 2 828 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry
Belinda Bencicová (SUI, 45.) – PETRA KVITOVÁ (4.) 6:3, 1:6, 6:2

Finále čtyřhry
HRADECKÁ, Makarovová (RUS) – Sie (TPE), STRÝCOVÁ 4:6, 4:6

Hungarian Ladies Open, Budapešť (ženy, HUN, 250 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Anastasia Potapovová (RUS, 87.) – MARKÉTA VONDROUŠOVÁ (81.) 0:6, 2:6

Dubai Duty Free Tennis Championships (muži, UAE, 2 736 845 USD, tvrdý povrch)
1. kolo kvalifikace
JIŘÍ VESELÝ (94.) – James Ward (GBR, 179.) 7:6(4), 7:6(4)

Challenger tour

Challenger Bergamo (muži, ITA, 46 000 €, tvrdý povrch – hala)
Finále čtyřhry
Grigelis (LTA), KOLÁŘ – Brkič (BIH), Brown (GER) 7:5, 7:6(7)

ITF/Futures

Magic Tours, Monastir (muži, TUN, 15 000 USD, tvrdý povrch – hala)
Semifinále dvouhry
Emiliano Maggioli (ITA, -) – PETR NOUZA (-) 3:6, 2:6

Finále čtyřhry
Blancaneaux, Rinderknech (oba FRA) – GENGEL, NOUZA 6:1, 6:4