Odměna za postup do semifinále? Kuře s těstovinami, smála se Kvitová

- Jan Havlovic

Petra Kvitová dává v Dubaji vzpomenout na šest let starý triumf. Ve Spojených arabských emirátech vyhrála v tomto týdnu již třikrát a zajistila si místo mezi nejlepší čtyřkou. Naposledy si hravě poradila s mladou Slovenkou Viktorií Kužmovou 6:4, 6:0. „Konečně jsem hrála jenom dva sety,“ ulevila si po utkání česká tenisová jednička.

Světová čtyřka si sice zajistila postup do semifinále za pouhých 63 minut, ale o místo v semifinále musela svést především v úvodním setu náročnou bitvu. „Byl to těžký zápas, zejména první set. V něm jsem musela hodně bojovat,“ ohlédla se Kvitová za prvním měřením sil s dvacetiletou Kužmovou.

Slovenka po vyrovnané první sadě odpadla a ve druhém setu uhrála jen devět fiftýnů. Rozjetá Kvitová se nenechala při cestě do semifinále zastavit a mladé soupeřce nadělila kanára.

Oproti dvěma předchozím duelům proti Kateřině Siniakové a Jennifer Bradyové to Kvitová tentokrát zvládla pouze ve dvou setech. „Hlavním rozdílem oproti minulým zápasům byl můj forhend,“ vyjmenovala Češka hlavní tenisovou zbraň ze čtvrtfinálového duelu.

První vzájemné měření sil v tomto česko-slovenském souboji tak vyznělo jasně pro světovou čtyřku. „Proti Viktorii jsem hrála poprvé. Je to talentovaná hráčka a přeji jí do budoucna jen to nejlepší,“ vzkázala Kvitová.

A jaká bude odměna za postup mezi nejlepší čtyřku na prestižním turnaji v Dubaji? „Teď si dám za odměnu kuře s těstovinami,“ smála se osmadvacetiletá tenistka v pozápasovém rozhovoru přímo na centrálním dvorci v Dubaji.

Česká tenisová jednička nyní vyhlíží pátečním semifinálový souboj proti Tchajwance Su-wej Sie, která ve čtvrtfinále otočila duel proti Karolíně Plíškové. „Proti této soupeřce je to vždy tuhý boj. Nikdy nevíte, s čím do zápasu půjde,“ přemýšlí Kvitová, která má proti Su-wej Sie stoprocentní bilanci.

Kvitová porazila tchajwanskou soupeřku již třikrát, naposledy na začátku tohoto roku v Sydney. Češka tehdy zvítězila v osmifinálovém souboji 7:6(2) a 6:2 a favoritkou bude i v dubajském semifinále.