Kdo se směje naposled... Los v Marseille si kuriózně pohrál s dvojicí hráčů

- Filip Lefenda

Narazit na sebe ve dvouhře hned dvakrát v rámci jednoho turnaje? Tato bizarní kuriozita se přihodila dvojici tenistů tento týden na halovém podniku ATP ve francouzském Marseille.

Psalo se pondělí, když na sebe ve finále kvalifikace narazili domácí Francouz Constant Lestienne a Ukrajinec Sergij Stachovskij. Velkou přetahovanou nakonec vyhrál prvně jmenovaný, jenž zvládl lépe koncovky prvního a třetího setu. Lestienne zvítězil po téměř dvou hodinách 7:5, 1:6 a 7:5, a postoupil tak v přímém souboji do hlavní soutěže.

V té době netušil, že na stejného soupeře narazí za den znovu. Stachovskij se totiž do hlavní soutěže dostal po odhlášení jednoho z hráčů jako tzv. šťastný poražený, což by nebylo samo o sobě až tolik raritní. Los si ovšem s oběma pohrál natolik, že je proti sobě svedl podruhé.

A tak měl třiatřicetiletý Ukrajinec možnost poněkud urychlené odplaty. Tentokrát kvalifikanta Lestienna porazil 7:6(3), 1:6, 6:3 a vrátil mu tak den starou porážku i s úroky, neboť díky vítězství postoupil do osmifinále turnaje kategorie ATP 250.

„Takové to, když vám někdo řekne, že pomsta chutná lépe za studena,“ usmíval se v příspěvku na svém Facebooku Stachovskij. „Zase to byl velký boj, tentokrát jsem byl tím šťastnějším já,“ dodal populární tenista.

V dalším kole mohl být mimochodem Stachovskij soupeřem Jiřího Veselého, český tenista ale ve středu nezvládl souboj s dalším francouzským „lucky loserem“ Barrerem a turnaj pro něj skončil.