Plíšková zdolala neoblíbenou soupeřku. Pomohla jí i přestávka kvůli dešti

- Jan Vojkůvka

Karolína Plíšková, jež měla v úvodním kole turnaje v Dubaji, zvládla vstup do hlavní soutěže a zahraje si osmifinále. Česká tenistka ve druhém kole zdolala po necelých dvou hodinách nepříliš oblíbenou soupeřku Dominiku Cibulkovou po setech 6:2, 3:6, 6:3.

Do federálního derby vstupovala Plíšková s negativní vzájemnou bilancí 1-3 na zápasy, a i přes výborně zvládnutý první set měla opět se slovenskou hráčkou plné ruce práce. K vítězství jí trochu pomohla i přestávka kvůli dešti, jež přišla mezi druhým a třetím setem. V závěrečné sadě už Plíšková žádné komplikace nepřipustila.

Ty ostatně nepřipustila ani v prvním setu, v němž doslova dominovala. Bývalá světová jednička nečelila ani jednomu brejkbolu, a i když sama nevyužila své šance v prvním a třetím gemu, od stavu 1:2 prohrála jen tři fiftýny.

Plíšková pěti vyhranými hrami v řadě suverénně ovládla úvodní dějství a svou roli favoritky chtěla potvrdit i v setu druhém. Jenže Cibulková se dostala ke svému prvnímu, a zároveň poslednímu, brejkbolu ve druhém gemu, který se jí podařilo proměnit. Svou výhodu brejku si dokázala světová třicítka donést až do koncovky a prostřední dějství doservírovat.

Mezi druhou a třetí sadou došlo k již zmíněné vynucené pauze kvůli dešti. Krátká přestávka sebrala Cibulkové jistotu na servisu, která ji zdobila ve druhém setu a byla to opět Plíšková, komu se začalo více dařit.

Ve druhé hře sice ještě česká tenistka svůj brejkbol neproměnila, ale v šestém gemu už svou šanci neprováhala. Cibulkové sebrala podání a zápas v poklidu doservírovala.

O postup do čtvrtfinále si bývalá světová jednička zahraje s Američankou Alison Riskeovou.