Vleklé zdravotní potíže. Nešťastná Wozniacká vynechá další turnaj

- Jan Vojkůvka

Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká se stále nedala dokupy z virového onemocnění a vynechá druhý turnaj v řadě. Po odhlášení z podniku v Dauhá byla přinucena vzdát svou účast i v Dubaji.

„Nestojí to za nic,“ posmutněle konstatovala dánská tenistka. „Připravovala jsem se, abych odehrála tyto dva týdny (v Dauhá a Dubaji), kde se mi vždy docela dařilo. Ale nejsem schopná hrát na odpovídající úrovni. Nemá pro mě smysl, abych šla na kurt a odehrála jeden set,“ vysvětlila.

Dánská tenistka měla v Dubaji nastoupit do prvního kola proti Stephanii Voegeleové. Pár hodin před začátkem duelu se však odhlásila.

Wozniackou trápí dlouhodobě virové onemocnění, jež ji poprvé postihlo během vánočních svátků a popasovat se s ním musela i během Australian Open, kde vypadla ve třetím kole.

Bývalá světová jednička se sice snažila přestávku po Melbourne využít k doléčení svých problémů, jenže její oslabená imunita se s nemocí poprat nedokázala.

Pro Wozniackou je to další zdravotní problém, se kterým musí bojovat. Kromě virového onemocnění jí byla minulé léto dignostikována revmatoidní artritida, se kterou se ale podle svých slov naučila žít a pracovat.