Letos do toho šlápnu! Přemožitel Berdycha si vytyčil primární cíle pro tuto sezonu

- Jan Havlovic

Denis Shapovalov patří mezi generaci nastupujících mladých talentovaných tenistů. Devatenáctiletý Kanaďan věří, že právě tento rok přijde jeho čas a pronikne do elitní desítky. „Moje hlavní priorita je ale vyhrát turnaj ATP,“ prohlásil v Rotterdamu Shapovalov, který si v Nizozemsku vyšlápl i na Tomáše Berdycha.

Shapovalov se mezi mužskou elitou pohybuje stabilně již druhým rokem. Svěřenec Roba Steckleyho, bývalého kouče Lucie Šafářové, si stanovil pro letošní sezonu jasný cíl. „Hlavní prioritou pro letošní rok je vyhrát turnaj ATP,“ prohlásil mladý Kanaďan v Rotterdamu.

„S mým týmem tvrdě pracujeme, aby se mi to podařilo. Snažím se neustále zlepšovat a nyní cítím, že už se mohu poměřovat s těmi nejlepšími,“ věří Shapovalov ve své schopnosti.

V devatenácti letech se již dostal na 23. místo žebříčku ATP. S touto metou se však nejlepší kanadský tenista roku 2017 nechce spokojit. „Myslím, že mám potenciál být hráčem elitní desítky. Věřím, že jsem schopen proniknout do první desítky už tento rok.

Shapovalov ale zároveň zůstává nohama na zemi. S krajanem Robem Steckleym tvoří sehrané duo a zdá se, že právě spolupráce se svérázným kanadským trenérem by Shapovalova mohla dostat na vrchol.

Kanaďan s ruskými kořeny si chce hlavně kromě tvrdé dřiny hlavně užívat. „Tenisový život je jedna velká zábavná cesta. Je toho přede mnou ještě opravdu moc a chci si ten čas hlavně užívat,“ dodává závěrem wimbledonské juniorky z roku 2016.

Denis Shapovalov došel v minulém týdnu na turnaji v Rotterdamu do čtvrtfinále, kde prohrál s pozdějším finalistou Stanem Wawrinkou. O kolo dříve si vyšlápl na bývalou světovou čtyřku Tomáše Berdycha, kterého porazil ve dvou setech. Tento týden má Shapovalov na programu zastávku na turnaji v Marseille.