Zatím vše funguje výborně, pochvaluje si Plíšková. V Dubaji má jediný cíl

- Jan Havlovic

Na vstup do prestižního turnaje v Dubaji se připravuje i druhá nejlepší česká tenistka Karolína Plíšková. Světová pětka se kvůli nemoci odhlásila z Dauhá, nyní je již však plně fit. „Je zde kompletní světová špička, od prvního zápasu to bude velmi těžké,“ tuší Plíšková před nabitým turnajem ve Spojených arabských emirátech.

V Dauhá měla Karolína Plíšková patřit mezi hlavní aspirantky na titul, světovou pětku ale vyřadila ze hry nemoc. „Stále to ještě není stoprocentní, ale rozhodně je to lepší než na začátku minulého týdne," říkala Plíšková ohledně aktuálního zdravotního stavu. Česká tenistka se tak přesunula do Dubaje, kde měla alespoň dostatek času se kvalitně připravit na vstup do prestižního turnaje.

„Zatím funguje vše dobře, jako tomu bylo před Austrálií,“ pochvalovala si Plíšková v neděli na setkání s novináři. „Bude to pochopitelně těžký týden. Je zde kompletní světová špička a od prvního zápasu to bude velmi těžké,“ tuší šestadvacetiletá tenistka.

Před vstupem do turnaje si dává Plíšková jediný cíl – zvládnout první zápas. „Nejdůležitější bude dobře začít. Budu se soustředit především na to, abych se dostala přes první zápas. Pak se může stát cokoliv,“ je si česká dvojka vědoma důležitosti úspěšného vstupu do turnaje.

Plíšková má jakožto čtvrtá nasazená v prvním kole volný los. V úvodním zápase na turnaji tak narazí na lepší z dvojice Dominika Cibulková/Lara Arruabarrenová. „Doufám, že se dostanu přes první zápas a mé výkony budou kvalitní,“ věří česká fedcupová reprezentantka.

Na setkání s novináři se semifinalistka nedávného Australian Open ohlédla také za dosavadním průběhem letošní sezony. „S odstupem času beru turnaj v Melbourne opravdu pozitivně. Porazila kvalitní hráčky a některé duely byly neskutečně těžké, obzvlášť ten proti Sereně,“ vrací se Plíšková k duelu, ve kterém předvedla jeden z nejlepších obratů tenisové historie.

„Na některé mé zápasy jsem se dívala zpětně na videu a musím říct, že teď si těch mých výkonů vážím ještě víc,“ přiznává Plíšková. „Úroveň mé hry byla skutečně na velké úrovni,“ dodává Plíšková, která věří, že na kvalitní výkony naváže také v Dubaji.