Monfils triumfoval v Rotterdamu! Fanoušky nadchl famózní smečí

- Jan Havlovic

Gael Monfils si podmanil turnaj v nizozemském Rotterdamu a získal osmý titul v kariéře! Dvaatřicetiletý tenista si v nedělním finálovém duelu poradil se Švýcarem Stanem Wawrinkou, kterého porazil po setech 6:3, 1:6 a 6:2. Monfils opět bavil diváky, mezi jeho nejlepší kousek v tomto utkání patřila smeč ve vysokém výskoku.

Favoritem nedělního finále v Rotterdamu byl dle papírových předpokladů rozjetý Wawrinka, který při cestě do finále vyřadil i nasazenou jedničku Japonce Nišikoriho. Monfils však mohl těžit ze zkušeností z roku 2016, kdy došel na samém turnaji až do finále. Tehdy nestačil na Slováka Kližana. Tentokrát už si ale francouzský showman titul nenechal utéct.

Monfils vstoupil do utkání lépe, když sebral Wawrinkovi hned dvakrát servis a ujal se vedení v zápase. Švýcar se však dokázal z nepovedené první sady oklepal a ve druhém setu na kurtu exceloval, když Monfilsovi dovolil jediný gem. O držiteli titulu tak musel rozhodnout třetí set.

V něm měl opět navrch dvaatřicetiletý Francouz, který si držel vysoký standard při vlastním podání. Aktuálně 33. hráč dokázal prolomit servis bývalé světové trojky znovu hned dvakrát a dovedl utkání do vítězného konce.

Monfils si tak připsal osmý titul v kariéře, ale teprve druhý z pětistovky po triumfu z Washingtonu z roku 2016. Francouz si tak alespoň částečně vylepšil finálovou bilanci, která aktuálně čítá 8 výher a 21 porážek.

Finálový duel v Rotterdamu nabídl krásné výměny. Monfils se blýskl razantní smečí ve výskoku nebo parádním reflexním úderem u sítě. To Wawrinka nabídl tenisovým fanouškům nádherný úder zahraný v záklonu, který dopadl přímo na čáru.