To je forma! Hradecká natáhla vítěznou šňůru a v Dubaji postoupila do hlavní soutěže

- Jan Havlovic

Lucie Hradecká je v parádní formě! Třiatřicetiletá tenistka se dostala do kvalifikace v Dubaji až jako náhradnice, ale nabídnutou šanci využila dokonale. Česká hráčka udolala v sobotním zápase finále kvalifikace Slovinku Polonu Hercogovou po setech 2:6, 7:5, 6:0 a zahraje si poprvé od září 2017 hlavní soutěž turnaje WTA. Pro Hradeckou je to navíc devátá výhra v řadě!

Po zdravotních lapáliích jsou pro Lucii Hradeckou poslední dva týdny velkou satisfakcí. Deblové specialistce se nyní náramně daří ve dvouhře, když po titulu v Trnavě září také v Dubaji.

Hradecká však v kvalifikaci nabitého turnaje ve Spojených arabských emirátech nemusela vůbec startovat, šanci dostala až jako náhradnice po odhlášení Maďarky Babosové. Češka však nabídnutou šanci dokonale využila.

Majitelka dvou grandslamových titulů ze čtyřhry si v sobotním duelu finále kvalifikace poradila se Slovinkou Polonou Hercogovou, kterou zdolala po dvou hodinách hry po setech 2:6, 7:5 a 6:0.

Pro Hradeckou se však utkání nevyvíjelo vůbec dobře. Po prohraném prvním setu čelila za stavu 5:5 ve druhé sadě hned dvěma brejkbolům. Kritickou situaci ale zkušená tenistka přečkala a sama naopak v následujícím gemu prolomila servis Hercogové, čímž si vynutila rozhodující sadu.

V té pak rozjetá Hradecká dominovala a slovinské soupeřce nadělila dokonce kanára!

Aktuálně 456. hráčka světového žebříčku si tak poprvé od září 2017 zahraje ve dvouhře hlavní soutěž turnaje WTA. Hradecká, která se v Dubaji představí také ve čtyřhře, se může těšit na zvučné soupeřky – může narazit například na bývalou světovou čtyřku Slovenku Dominiku Cibulkovou.