WTA

Muchová skolila bývalou světovou čtyřku! V Dauhá narazí na parťačku Strýcové

- Jan Havlovic

Karolína Muchová slaví v katarském Dauhá velmi cenný skalp! Dvaadvacetiletá česká tenistka si v zápase prvního kola vyšlápla na bývalou světovou čtyřku Australanku Samanthu Stosurovou, kterou porazila po setech 6:4 a 6:2. Rozjetá Muchová vyhrála v Kataru již čtvrtý zápas v řadě a poprvé v kariéře přešla na turnaji WTA přes první kolo. V osmifinále narazí na Sie Su-wej, deblovou parťačku Barbory Strýcové.

Dvaadvacetiletá Muchová o sobě dává na začátku nové sezony pořádně vědět! Na Australian Open si proklestila cestu z kvalifikace až do hlavní soutěže a nyní si v Dauhá vyšlápla na bývalou světovou čtyřku.

Muchová porazila v úterním zápase prvního kola Samanthu Stosurovou z Austrálie po setech 6:4, 6:2 a vůbec poprvé v kariéře se na turnaji WTA dostala do druhého kola. Jejím kariérním maximem na grandslamovém turnaji je účast ve třetím kole na loňském US Open. 

Původně však měla Češka narazit na soupeřku zvučnějšího kalibru – Dánku Caroline Wozniackou. Bývalá světová jednička se však odhlásila kvůli virovému onemocnění.

Česká tenistka tak čelila papírově slabší Stosurové, která v kariéře vystoupala na pozici světové čtyřky. Aktuálně se ale drží „až“ na 73. místě světového žebříčku.

Karolína Muchová vstoupila do utkání hraném na kurtu číslo jedna velmi dobře a po dvou proměněných brejkbolech vedla nad favoritkou 4:1. Stosurová ještě stačila korigovat a odvrátit při vlastním podání hned dva setboly. Poté však šla na servis Muchová, která třetí setbol dokázala proměnit.

V průběhu druhé sady byla Muchová při vlastním podání velmi soustředěná a dokázala odvrátit všechny tři brejkbolové možnosti své soupeřky. Češka naopak sama udeřila, když sebrala Stosurové podání dvakrát a dokráčela si pro cennou výhru.

Muchová si v Dauhá připsala po úspěšné kvalifikaci čtvrtou výhru v řadě a je mezi nejlepšími šestnácti tenistkami tohoto turnaje. V osmifinále narazí na Si Su-wej, která vyřadila Bělorusku Sasnovičovou.