Sport milionářů? Nevěřte všemu, co vidíte, nabádá přední česká tenistka

- Filip Lefenda

V letošní sezóně má za sebou účast na dvou turnajích s bilancí šesti vítězství a dvou porážek. Řeč je o čtyřiadvacetileté Tereze Martincové, jež aktuálně figuruje na 153. pozici ženského žebříčku. A že je za umístěním v půlce druhé světové stovky pořádná dřina, zdokumentovala Češka na svém Instagramu.

Právě zde přidala Martincová, jež v nedávné době poskytla obsáhlou zpověď serveru Bez frází, fotografii své dlaně po náročném tréninkovém drilu. A obrázek je to vskutku nehezký....

„Sport milionářů…,“ zahajuje Martincová svou řeč. „Such a sad story (jaký to smutný příběh – překlad red.), když vám ukazují jen tu světlou stránku. To nejhezčí, nejluxusnější, nejlepší. Ale to, co za tím vším stojí, vám neukážou. Tu dřinu, pot, krev, zklamání, slzy, beznaděj, strach…,“ povzdechla si hráčka, jež se v závěru ledna prodrala v ruském Petrohradu z kvalifikace až do osmifinále hlavní soutěže.

„Co z toho plyne?“ ptá se na závěr Martincová, která má letos za sebou i kvalifikaci na Australian Open. „NEVĚŘTE VŠEMU, CO VIDÍTE (a co se píše),“ vzkazuje svým fanouškům. „Tím skutečným a opravdovým se nikdo chlubit nebude…,“ dodává.