Šafářová jde do čtvrtfinále, Hradecká proti ní nedohrála

- Radim Sochor

Souboj o čtvrtfinále nabídl na centrálním dvorci zápas Lucie Hradecké s Lucií Šafářovou. První sada byla velmi vyrovnaná, i když první jmenovanou limitovalo zranění. To byl také důvod, proč stříbrná medailistka z letní olympiády zápas nedohrála.

Zápas to byl více než vyrovnaný, obě hráčky vytáhly ze svého arzenálu povedené údery, nicméně Lucie Hradecká byla nucena utkání skrečovat. Její soupeřka z toho samozřejmě radost neměla, ale i takové výhry se počítají, hodnotila: "Nikdy to není taková radost, když se vyhraje skrečí, ale vítězství je vítězství. Přeju Lucce, ať se dá dohromady na další turnaj. V téhle zimě je jednoduché se zranit. Já musím říct za sebe, že jsem hrála dobře, cítila jsem se taky dobře. Výborně jsem servírovala. Byl tam klíčový moment za stavu 5:4, kdy jsem měla 0:40. Padly tam 3 esa, se svoji hrou jsem spokojená a jsem velmi ráda, že mi vyšlo další utkání."

"Fyzicky se cítím docela dobře, jsem trošku namožená po včerejšku, ale v takovém tom pozitivním slova smyslu. Těším se na další zápas. Dneska mi byla na kurtě velká zima, je dobré, že nám dali na lavičku ty zahřívače, ale je to pro obě hráčky stejné," dodala Lucie Šafářová.

Světová šestnáctka byla v loňském ročníku French Open ve finále. Podaří se jí to i letos? "Vím, že je to spousta bodů, velký výsledek. Ale pro mě je v tuto chvíli primární se dát do stoprocentní formy a abych mohla hrát finále grandslamu, tak musím předvést nejlepší tenis, který dovedu. Teď jsem tady a soustředím se na to, co je teď," nastínila devětadvacetiletá tenistka.

Lucie Hradecká musela z turnaje odstoupit. Důvodem bylo zranění: "Měla jsem bloknutý krk. Ráno jsem se probudila a už jsem cítila, že to nebude úplně ideální. V tomhle počasí to zatuhlo ještě více. U returnu a u servisu byl velký problém se podívat nahoru."

Na 115. hráčku žebříčku WTA čeká kvalifikace v Madridu, avšak zda-li ji stihne, to je otázkou. "Uvidíme, zítra ráno odlétám do Madridu, na regeneraci mám stále dnešek a zítřek. V pátek se má hrát zápas, zkusím domluvit, abych hrála odpoledne. Doufám, že v Madridu nebude taková zima. To počasí bude příjemná změna, musím uznat, že se docela těším na teplo," dodala na závěr naše stálice v deblu.