V Montpellier dosud neporažen! Berdych smetl domácího bouřliváka a je ve čtvrtfinále

- Jan Havlovic

Tomáš Berdych postupuje na turnaji v Montpellier do čtvrtfinále! Česká tenisová jednička si ve středu odpoledne poradila s domácím bouřlivákem Benotiem Pairem po setech 6:2 a 6:0. Třiatřicetiletý tenista vyhrál na oblíbeném podniku již šestý zápas v řadě a zůstává na tomto místě neporažen. Berdych vyzve v boji o semifinále vítěze duelu Krajinovič/Goffin.

Česká jednička předvedla ve středu výrazně lepší výkon oproti duelu prvního kola, ve kterém musela otáčet duel proti Bachingerovi z Německa. Berdych nevstoupil do duelu proti domácímu Benoitu Pairovi ideálně, když musel v prvních třech gemech odvracet dva brejkboly. Hned vzápětí se třiatřicetiletému Čechovi podařilo prolomit servis svého soupeře a udělal důležitý krok k výhře v prvním setu.

V samotném závěru úvodní sady se Berdychovi nedařilo udělat poslední krok, když využil až třetí setbol a vykročil k postupu do čtvrtfinále.

Druhá sada byla již jasně v režii bývalé světové čtyřky, která nad domácím reprezentantem dominovala. Berdych prolomil Pairův servis hned třikrát a uštědřil mu tak před domácím publikem kanára! Zároveň si připsal první skalp tohoto soupeře v kariéře, předchozí tři vzájemné duely vyhrál Paire. 

Po závěrečném fiftýnu začali fanoušci v areně bučet. Pravděpodobně tak dali najevo zklámání ze špatného výkonu domácího tenisty. 

Třiatřicetiletý Berdych tak míří podruhé v řadě v Montpellier mezi nejlepší osmičku a stále živí naději, že naváže na triumf z roku 2012. V boji o účast v semifinále vyzve lepšího z dvojice Filip Krajinovič/David Goffin.