Rumunskému týmu se nezdá barva povrchu. Své šance vidí optimisticky

- Marek Bartošík, Petr Sumbal

Bez Monicy Niculescuové dorazil rumunský fedcupový tým na středeční tiskovou konferenci. Výběru kapitána Florina Segarceanua nechybí dobré rozpoložení a také sebevědomí. Rumunky očekávají těžké střetnutí. Niculescuová se k týmu připojí ještě ve středu.

Rumunský kapitán Florin Segarceanu se na nadcházející bitvu s obhájkyněmi titulu těší. „Souhlasím s Petrem Pálou, že to je 50 na 50. Bude to těžký zápas. Jsme sebevědomí. Rozhodně věříme, že máme šance. Všechny naše hráčky jsou v pořádku a zdravé,“ vzkazuje sedmapadesátiletý Segarceanu.

Jeho výběr rozhodně budí respekt. Šance Rumunek se vzhledem k absenci Petry Kvitové ještě zvýšily. „Její absence určitě může být výhoda. Přece jenom je druhá na světě. Nominované Češky jsou nicméně všechny silné. My jsme připraveny, samozřejmě to bude velmi obtížný zápas,“ myslí si aktuální světová trojka Simona Halepová.

Řeč přišla i na kurt. „Povrch je neobvyklý. Nedá se přirovnat k žádnému z těch, na nichž se normálně hraje. Ale jsme zvyklí měnit povrchy, takže si myslím, že po dnešku už to bude v pořádku,“ říká Segarceanu.

Podle Halepové má kurt zvláštní barvu, podobá se odstínu míčků. „Ale je to v pohodě. Zvyknu si,“ zmiňuje bez starostí vítězka loňského French Open.

Dvojkou rumunského celku je podle žebříčku Mihaela Buzarnescuová, která loni odehrála velmi vyrovnané utkání proti Karolíně Plíškové ve třetím kole Wimbledonu. „Vzpomínám si na ten zápas. Byla jsem opravdu blízko výhře,“ přibližuje světová devětadvacítka utkání, v němž favorizované Češce podlehla 6:3, 6:7(3) a 1:6.

Třicetiletá Buzarnescuová loni vyhrála turnaj v San José, finále hrála ještě v Praze a Hobartu. Její skvělou formu překazilo ošklivé zranění kotníku ze srpnového turnaje v Montréalu. Od té doby nevyhrála ani jeden ze šesti zápasů ve dvouhře.

Monica Niculescuová, která na tiskové konferenci chyběla, se k týmu připojí ještě během středy. Její opožděný příjezd zavinila příjemná událost, a sice zisk titulu ve čtyřhře na turnaji kategorie WTA International v Thajsku.