Jankovičová po dvanácti letech vypadne z první čtyřicítky žebříčku

- Jan Vojkůvka

Složitý rok Jeleny Jankovičové na okruhu WTA pokračuje. Bývalá světová jednička se musí kvůli zranění odhlásit z turnaje v Cincinnati a poprvé po dvanácti letech vypadne z první čtyřicítky světového rankingu.

Problémy s nohou, které Jankovičovou trápí už dva měsíce, budou srbskou tenistku stát turnaj Cincinnati a s vysokou pravděpodobností i účast na US Open. Ale i kdyby na závěrečném grandslamu sezony startovala, srbská hvězda vypadne poprvé od roku 2004 z TOP 40 na žebříčku WTA.

Bývalá jednička ženského okruhu se v této sezoně netrápí jen se zraněním, kvůli kterému vynechala už turnaje v Bastadu a Montrealu, ale celkově prožívá hodně těžký rok. Jedenatřicetiletá hráčka vyhrála 12 zápasů a hned 17 jich prohrála a jediný slušný výsledek, kterého dosáhla, bylo semifinále na travnatém turnaji v Mallorce.

Naopak časté výpadky na turnajích v prvních kolech během antukové sezony ji stály potřebné body, navíc v Cincinnati měla obhajovat semifinále a poté, co se odhlásila, se propadne žebříčkem mimo první čtyřicítku.