WTA

Tělo vystavilo stopku. Člověk někdy bojuje více se sebou než soupeřem, smutnila Martincová

- Radek Štohl

Parádní série se zastavila v osmifinále dvouhry. Ačkoliv Tereza Martincová v Petrohradu dokázala s Jekatěrinou Alexandrovovou držet krok v prvním setu, ve druhém již převážně fyzicky odešla a na páté čtvrtfinále WTA tak nedosáhla.

Velice náročný program v uplynulých dnech absolvovala momentálně 181. tenistka světového žebříčku. Od uplynulé soboty během šesti dní odehrála pět utkání a na kurtech strávila více jak osm hodin. Poslední hodina a půl však Martincové nevyšla, když nestačila na Jekatěrinu Alexandrovovou 5:7, 2:6.

Neúspěšný zápas může českou tenistku mrzet o to více, že v prvním setu otočila průběh sady ze stavu 2:4 na 5:4. Od dané chvíle však uhrála jen pouhé dvě hry a s turnajem se tak rozloučila v osmifinále.

„Člověk někdy bojuje více se sebou než soupeřem. Dneska to opravdu nebyl můj den a já si to uvědomuji," rozepsala se ve čtvrtek čtyřiadvacetiletá hráčka na svém instagramovém profilu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Sometimes you are fighting more with yourself (body) than the opponent .. today really wasnt my day i know it.. weariness comes really hard but i tried fight with cramps and everything what wasnt good today until last point.. some rest now and i will come back stronger ?? .. anyway thank you @formula_tx for a really nice tournament .. Nekdy clovek bojuje vic se sebou (svym telem) nez se souperem .. dneska to opravdu nebyl muj den a ja si to uvedomuji.. unava prisla a to ve velkem stylu - snazila jsem se s tim bojovat i pres krece a vse co dneska nebylo dobre .. ted to chce odpocinek a brzy se vratim silnejsi .. i tak super turnaj @formula_tx a dekuji moc vsem za obrovskou podporu a fandeni .. ikdyz jsem z dneska zklamana tak si Vas moc vazim a uz se tesim na dalsi zapasy ?? Vase Martincka

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec),Led 31, 2019 v 9:11 PST

„Přišla únava a to ve velkém stylu – i přes křeče jsem se však s tím snažila bojovat. Teď to chce odpočinek, brzy se vrátím silnější," pokračovala Martincová ve svém příspěvku. I když se jí nepodařilo postoupit mezi osmičku nejlepších tenistek, na turnaj rozhodně nebude vzpomínat ve zlém.

„Všem děkuji za obrovskou podporu a fandění. I když jsem z dneška zklamaná, tak si vás moc vážím a už se těším na další zápasy," dodala Češka s tím, že ještě netuší, jak bude vypadat její nejbližší tenisový program.