Jsem hrdá na náš národ, hlásí Martincová po zkušenostech z Ruska

- Jan Vojkůvka

Když v kvalifikaci na turnaj WTA v Petrohradu zdolala domácí Natalii Vichljancevovou 6:4, 6:1, měla obrovskou radost z postupu do hlavní soutěže. Tu jí ale dost pokazilo chování ruského publika, které jí dávalo zcela jasně najevo, komu fandí a kdo je pro ně nepřítel.

„Jsem tak hrdá na nás národ,“ napsala Martincová na svůj Instagram. „Po dnešní zkušenosti, když jsem hrála proti domácí hvězdě, jsem si opět připomněla a uvědomila, jak jsme skvělý národ,“ popisovala Češka.

Způsob fandění Rusů byl silně jednostranný. Až natolik, že něco podobného se často nevidí ani při týmových soutěžích v Davis Cupu a Fed Cupu.

„V životě jsem nezažila takové 'fandění', aby za celý zápas nezatleskali ani po výborné výměně, pokud jsem ji vyhrála já,“ pokračovala Martincová. „Přísahám, že bylo hrobové ticho po každém mém vyhraném míči, ať už to byla vyhraná výborná výměna, zabitý míč, eso, nebo cokoliv.“

 

Jsem tak hrda na nas narod ?? .. po dnesni zkusenosti kdyz jsem hrala proti domaci hvezde jsem si opet pripomnela a uvedomila jak jsme skvelej narod? ... abych to upresnila - rusti fanousci dneska ? Vzivote jsem nezazila takove “fandeni” aby za celou dobu zapasu nezatleskali ani po vyborne vymene (pokud jsem ji vyhrala ja) .. prisaham ze bylo hrobove ticho po kazdem mem vyhranem mici,at uz to byla vyborna vymena,zabity mic nebo eso,cokoliv.... nejde o me ale o zousob podpory ktery predvedli.. chapu ze fandej ale pokud ja dam debla a publikum vasnive tleska?! .. nebo mezi prvni a druhym servisem slysim opakovane vykriky?!!... po celou dobu zapasu nebyl schopen jediny fanousek zatleskat po dobre vymene! Nejde o me ale o zpusob ... jakkoliv se snazit rozhodit tu druhou nez je domaci??.. jsem hrda na to jaky jsme-kdyz si vzpomenu na prague open kde jste fandili neskutecne ale oboustrane! Dokazali ocenit vykon i druhe hracky ?????? jsem na vas , nas opravdu pysna a hrda.. jelikoz toto bylo NECHUTNY .. a dneska jsem nebojovala jen za sebe ale za NAS VSECHNY.. jelikoz se nenecham porazit tak nechutnym narodem ... takze jeden za vsechny a vsichni za jednoho ??????????.. ps. Ne vsichni rusove jsou taci ale velka vetsina bohuzel ano ??????????????

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec),Led 28, 2019 v 11:15 PST

„Nejde mi o způsob podpory, kterou předvedli. Chápu, že fandí, ale pokud já dám dvojchybu a publikum vášnivě tleská, nebo opakovaně vykřikuje mezi prvním a druhým servisem... Za celý zápas nebyl schopen jediný fanoušek zatleskat i mně,“ zlobila se Češka.

„Nejde o mě, ale o způsob, jakým se snaží rozhodit hráčku, co není domácí,“ uvedla Martincová. „Jsem hrdá na to, jací jsme. Když si vzpomenu na Prague Open, kde jste fandili neskutečně, ale oboustranně!“ připomněla turnaj WTA v Praze.

„Jsem na vás, nás, opravdu pyšná a hrdá. Jelikož toto bylo nechutný,“ napsala.

Po postupu do hlavní soutěže si Martincová vybojovala možnost vyzvat kontroverzní Kazašku Julii Putincevovou, se kterou se utká už v úterý.