Kanadský teenager přišel o Twitter. Blok způsobily nejasnosti s věkem

- Jan Vojkůvka

Takové zmatky nejspíš kanadský mladík nečekal. Před Australian Open přišel supertalentovaný Denis Shapovalov o svůj účet na Twitteru. Provozovatelé sociální sítě mu přístup k účtu zablokovali kvůli nejasnostem o jeho věku.

Aby celá situace dostala správný kontext, Twitter si došlápl na Shapovalova kvůli jeho věku. Kanadský tenista si totiž účet na Twitteru založil už v roce 2010, když mu bylo teprve 10 let.

Devatenáctiletý mladík tím ale porušil pravidla, ať už vědomě či nevědomě, a účet s více než 63 tisíci sledujícími, mu byl zablokován. Registrovat se totiž mohou pouze osoby starší 13 let.

Co způsobilo, že si Twitter vzpomněl na Shapovalova zrovna nyní, není jisté. Ale že tím byl Kanaďan překvapený a rozmrzelý, je zcela jasné.

„Prostě mě vykopli,“ stěžoval si během Australian Open. „Vlastně řekli, že když jsem si vytvořil svůj účet, byl jsem příliš mladý nebo tak něco, takže jsem potřeboval ověření od rodičů. Je to šílené,“ byl šokovaný.

„Nechtějí mi povolit zpátky přístup. Prosím, pusťte mě zpátky na Twitter!“ žádal přes média během tiskové konference po prvním kole Australian Open, ve kterém porazil Pabla Andujara.

Shapovalov nakonec postoupil do třetího kola, kde vypadl po porážce s Novakem Djokovičem. A dostal se i zpět na Twitter, kde dal okamžitě najevo, že je zpátky.