Šampion Djokovič odešel z arény bosý! Pak vystřihl vítězný taneček

- Jan Havlovic

Radost ze získaného titulu nikdy neomrzí! O tom by mohl vyprávět Novak Djokovič, který v neděli získal v Melbourne již patnáctý grandslamový titul. Jednatřicetiletá tenisová superstar titul patřičně oslavila. Dvěma fanouškům věnovala boty, ve kterých odehrála finále a poté fanouškům předvedla vítězný taneček.

Novak Djokovič předvedl v nedělním finále místy až strojový výkon. Při vlastním servisu byl takřka stoprocentní a pustil Rafaela Nadala k jedinému brejkbolu, který navíc dokázal odvrátit. Jeho excelentní výkon vyjadřuje i další statistika – za celý zápas, který trval něco málo přes dvě hodiny, udělal pouhých DEVĚT nevynucených chyb.

Šampion Djokovič si opojný vítězný pocit po finálovém klání naplno užíval. Jednatřicetiletý tenista se při odchodu z Rod Laver Areny zbavil tenisové obuvi, ve které odehrál finále. Djokovič udělal nesmírnou radost dvěma fanouškům, kterým věnoval každému po jedné botě.

Držitel rekordních sedmi titulů z Australian Open poté znovu přišel mezi fanoušky a při cestě na pódiu předvedl vítězný taneček. Poté se ještě vyjádřil k finálovému duelu, který měl nečekaně hladký průběh.

„Hrát proti Nadalovi je výzva úplně jiné kategorie. Je to zřejmě můj největší tenisový rival. Byl to prostě úžasný večer,“ řekl Djokovič, který ve finále zvítězil po setech 6:3, 6:2, 6:3 a získal celkově patnáctý grandslamový titul v kariéře.