Futures Slovenská Ľupča: Michnev slaví postup, Nejedlý nikoliv. Ve finále deblu neuspěli

- Daniel Kubelka

Poslední dva čeští zástupci zbyli na turnaji futures ve Slovenské L'upče- Petr Michnev přehrál Rakušana Gibrila Diarru a vybojoval postup do nedělního finále. V něm se mohl utkat s Pavlem Nejedlým, ten však nezvládl zápas s Francouzem Gregoirem Jaacqem, kterému podlehl ve dvou setech.

Petr Michnev si ve Slovenské L'upče zahraje o svůj první letošní titul na turnaji kategorie futures. V sobotním semifinále přehrála Rakušana Gibrila Diarru za 66 minut ve dvou setech, 6:1 a 6:4.

Sedmadvacetiletý tenista zcela ovládl úvodní sadu. V ní sice prohrál první gem při podání soupeře, poté však vybojoval šest her v řadě a set ukončil rychlostí blesku za devatenáct minut po výsledku 6:1! Druhé dějství už nabídlo vyrovnanější průběh, protože Diarra si oproti prvnímu setu dokázal držet servis. V deváté hře ale přišlo zaváhání rakouského tenisty, které Michnev využil a v následném gemu potvrdil, čímž ukončil celý zápas.

Slovenská L'upča nakonec české finále dvouhry neuvidí. Pavel Nejedlý totiž ve druhém sobotním semifinále nestačil na Francouze Gregoireho Jacqa, kterému podlehl ve dvou setech, 2:6 a 1:6.

Zápas byl vyrovnaný pouze v samotném začátku. Nejedlý sice zvládl ve čtvrté hře rebrejkem srovnat stav na 2:2 po ztraceném podání v předchozím gemu, nicméně od té doby již bodoval pouze jeho soupeř, jenž také vyhrál první set v poměru 6:2. Jak skončil český tenista úvodní sadu, tak začal i druhé semifinálové dějství. Jacq získal úvodní tři hry a pohodlný náskok až do konce pouze navyšoval.

Oba semifinalisté dvouhry se odpoledne vydali zpět na kurt, aby si zahráli o titul ve čtyřhře. Na turnaji plnili role třetích nasazených, ale soupeři nebyli nijak snadní, byli jím třetí nasazení Gregoire Jacq z Franie a Nik Razboršek ze Slovinska.

Finále však Michnevovi s Nejedlým vůbec nevyšlo, utekl jim už začátek, během něhož prohrávali 0:4 a první set prohráli 1:6. I ve druhém dějství byli Jacq s Razboršekem o něco lepší, dostávali se k brejkům a Michnev s Nejedlým od úvodu museli stahovat. Klíčový brejk přišel v páté hře, kterou francouzsko-slovinský pár ubojoval a zápas si doservíroval.

Semifinále dvouhry

Gibril Diarra (AUT) - PETR MICHNEV  1:6, 4:6
Gregoire Jacq (FRA) - PAVEL NEJEDLÝ  6:2, 6:1

Finále čtyřhry

Jacq, Razborsek (FRA/SLO) - MICHNEV, NEJEDLÝ 6:1, 6:4

Futures ve Slovenské L'upče den po dni

12.8. Futures Slovenská Ľupča: Michnev přehrál Pospíšila, postupuje také Nejedlý, Šafránek však končí

11.8. Futures Slovenská Ľupča: Šafránek, Nejedlý i Michnev pronikli do čtvrtfinále

10.8. Futures Slovenská Ľupča: Pospíšil postoupil, zbytek programu odložen kvůli dešti

9.8. Futures Slovenská Ľupča: Gengel, Krstev i Hájek postupují do hlavní soutěže, v ní se dařilo Poljakovi s Kopřivou

8.8. Futures Slovenská Ľupča: Do finále kvalifikace postoupili Krstev, Krček, Gengel a Hájek

7.8. Futures Slovenská Ľupča: Z dvanácti Čechů postoupilo do druhého kola sedm, Ignatik asi nepřijede


Galerie