Denní menu, 27.1.2019: Martincová je ve finále kvalifikace, Nejedlého nepustil na kurt déšť

- Jan Havlovic

Tereza Martincová zvládla nedělní duel v Petrohradu a po skalpu Polky Frechové si zahraje v pondělí o postup do hlavní soutěže! Na stejném místě se ještě představila Anastasia Zarycká, ale ta nestačila ve dvou setech na domácí Kalinskou. Pavla Nejedlého měl v neděli čekat v Antalyi zápas druhého kola, ale českého tenistu na kurt znovu nepustil déšť, který výrazně komplikuje průběh tohoto turnaje.

NA ROZJEZD

9:30

DJOKOVIČ PŘEJEL VE FINÁLE NADALA: Letošní ročník Australian Open je minulostí! Na poslední duel v Melbourne se těšil celý tenisový svět. Novak Djokovič se postavil v boji o titul Rafaelu Nadalovi. Světová jednička předvedla ve finálovém duelu výborný výkon a po dvou hodinách boje zničila španělského reprezentanta po setech 6:3, 6:2, 6:3. Djokovič tak získal rekordní sedmý titul na Australian Open a celkově patnáctý grandslamový vavřín. 

Více se utkání věnujeme v samostatném článku. – Novak Djokovič (SRB, 1.) x Rafael Nadal (ESP, 2.) 6:3, 6:2, 6:3

 

HLAVNÍ CHOD

14:30

MARTINCOVÁ SI ZAHRAJE V PETROHRADU O HLAVNÍ SOUTĚŽ: Tereza Martincová postupuje na halovém turnaji v Petrohradu do finále kvalifikace! Čtyřiadvacetiletá tenistka si v nedělním odpoledním duelu poradila s Polkou Magdalenou Frechovou, kterou porazila za 78 minut po setech 6:3, 6:2. Martincová tak udělala další krok k obhajobě bodů za loňskou účast v prvním kole. V boji o účast v hlavní soutěži vyzve česká tenistka domácí zástupkyni Natalii Vichljancevovou. Magdalena Frechová (POL, 155.) x Tereza Martincová (196.) 3:6, 2:6

 

A KDO NEMÁ DOST...

odloženo

NEJEDLÉHO NA KURT ZNOVU NEPUSTIL DÉŠŤ: Tento týden probíhá v turecké Antalyi menší turnaj ITF, na kterém startuje také Pavel Nejedlý. Pořadatele však extrémně trápí déšť, který bohužel "úřadoval" i v neděli. Český tenista vedl v zápase druhého kola nad Kazachem Ajapem již 6:4, 3:1, poté ale začalo znovu pršet a duel musel být odložen až na pondělí. – Pavel Nejedlý (535.) x Sagadat Ajap (KAZ) 6:4, 3:1* – odloženo na 28.1. 


Češi v akci

Zarycká podlehla Kalinské
Anastasia Zarycká (222.) se do finále kvalifikace turnaje v ruském Petrohradu bohužel nepodívá. Jednadvacetiletá česká tenistka nestačila v nedělním odpoledním duelu na domácí Annu Kalinskou (146.), které podlehla za 83 minut po setech 4:6 a 3:6. Zarycká si tak na svou premiérovou účast v hlavní soutěži turnaje WTA musí počkat.

ATP/WTA

St. Petersburg Ladies' Trophy, Petrohrad (ženy, RUS, 823 000 USD, tvrdý povrch – hala)
2. kolo kvalifikace
Magdalena Frechová (POL, 155.) – TEREZA MARTINCOVÁ (196.) 3:6, 2:6
ANASTASIA ZARYCKÁ (222.) – Anna Kalinská (RUS, 146.) 4:6, 3:6

ITF/Futures

GD Tennis Cup, Antalya (muži, TUR, 15 000 USD, antuka)
Osmifinále dvouhry
PAVEL NEJEDLÝ (535.) [3] – Sagadat Ajap (KAZ, -) 6:4, 3:1 – odloženo kvůli dešti