Krejčíková z chlapů strach nemá. Byla jsem v transu, řekla po titulu na Australian Open

- Jakub Slunečko

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z MELBOURNE: Nejdřív si Barbora Krejčíková sedla do Rod Laver Areny a sledovala finálové zápolení krajanky Petry Kvitové, pak se šla sama připravit do šatny. Ve finále smíšené čtyřhry následně s parťákem Rajeevem Ramem získala pro Česko titul z Australian Open! „Bylo mi hrozně líto, že Péťa prohrála. Mám ale obrovskou radost, že nám se to povedlo,“ řekla potom, co svou raketou nebojácně proměnila mečbol.

I když na ni v zápasech smíšené čtyřhry létaly chlapské servisy i přes 200 kilometrů v hodině, rázná Češka se toho nezalekla. „Zvykla jsem si na to,“ usmála se Krejčíková. 

Po vypadnutí ze soutěže ženské čtyřhry s Kateřinou Siniakovou, se světová deblová dvojka trápila. Údery nefungovaly, raketa nelepila. Za pár dní si ale Barbora Krejčíková pořádně spravila chuť a v majestátní Rod Laver Areně si zahrála finále smíšené čtyřhry.

Spolu s Američanem Ramem nastoupili na domácí australskou dvojku Smith, Sharmaová, kterou porazili 7:6(3) a 6:1. „Super, mám obrovskou radost!“ zářila česká tenistka po zápase. „Měli jsme velice těžký zápas. Proti domácí dvojce, která neměla co ztratit. Chvíli jsme vedli, pak jsme museli dotahovat. Druhý set už byl dost na naší straně,“ pochvalovala si spolupráci s americkým parťákem.

Na Australian Open se dali dohromady přes telefon. V Melbourne spolu hráli už před dvěma lety, ale vypadli v prvním kole. Letos z toho byl rovnou titul.

Před nádhernou Rod Laver Arenou, kam i v pozdních hodinách přišlo dost lidí, kteří utvořili skvělou atmosféru. A Krejčíková se stala hlavní hvězdou, když se rozhodla rázným způsobem finále ukončit.

Australan Smith už nabíhal na síť, ale Češka vyslala od základní čáry parádní bekhendový kros, který už nikdo nezastavil. „Už mi jednou v tom gemu přeběhl, tak jsem si říkala, že už mu nedám šanci. Riskla jsem to a dopadlo to tam,“ popisovala Češka.

Ruce letěly radostí do vzduchu, Krejčíková se objala s americkým parťákem a mohlo se slavit.

„Bylo to super, nádherná atmosféra. Moc hezky se mi tam hrálo, je to hrozně příjemný kurt. Doufám, že si tam ještě někdy zahraju,“ říkala Krejčíková poté, co nad hlavu před fotografy zvedla vítěznou trofej.

Zase ze svého tenisu měla dobrý pocit. Notně si zvedla sebevědomí po vypadnutí z ženské čtyřhry. „Ze začátku mi to tady herně moc nešlo, ale v mixu jsem se zlepšovala a finále jsem už hrála v transu. Skoro všechno jsem zreturnovala, nevím, jestli mohla hrát ještě lépe. Mix se hraje většinou přes holku, ale já jim moc šancí nedala,“ usmívala se Krejčíková pyšně.

V Melbourne se už moc dlouho nezdržela. Hned po finále běžela zregenerovat, zařídit to nejnutnější a pak už spěchala na letiště. „Za pět hodin už letím do Dubaje,“ hlásila chvíli po finále. „Ani nebudu spát. Jen doufám, že nám pošlou nějakou menší trofej domů, protože s tou velkou jsme se jen vyfotili,“ usmívala se.

Česká tenistka doufá, že ji grandslamový titul ze smíšené čtyřhry pořádně zvedne sebevědomí i do singlu, na který se teď chce hlavně zaměřit. V Dubaji si dá pár dní tréninku a pak se vrátí do Evropy, kde se chce čerstvá šampionka z Australian Open představit na menších turnajích ve dvouhře.