Pro medaili uděláme vše!, nevzdávají se Šafářová se Strýcovou

- Daniel Kubelka, Jan Vojkůvka

Po Petře Kvitové neuspěly v zápase o postup do finále olympijského turnaje ani Lucie Šafářová s Barborou Strýcovou. V semifinále nestačily na zkušené ruské deblistky Makarovovou a Vesninovou ve dvou setech, ačkoliv zápas měly v první sadě velice dobře rozehraný. V sobotu je tak v Riu čeká zápas o bronz.

(Původní zpravodajství z Ria přímo pro Tenisový svět)

První set byl dlouhý, prohraný, bylo pak těžké se zvednout?

Strýcová: Nemyslím si, že rozhodl první set. Myslím, že i druhý set byl vypjatý a vyrovnaný a bylo to o pár míčích. Možná za toho stavu 4:1, 40:15 (první set, pozn. redakce) tam byla šance, ale ona tam zaservírovala čtyřikrát. A jak jsme řekly, byl to dobrý zápas, ale nedotáhly jsme ho.

Makarovová s Vesninovou jsou výborný pár, v čem byly hodně nepříjemné?

Šafářová: Jsou to takové ruské mašiny trochu. Strašně dobře tlačily zezadu, výborně se pohybují na síti. Skvěle servírovaly. Makarovová za stavu, kdy už jsme myslely, že to zlomíme, tak tam podala takový výborný levácký servis. Holt byly dneska o kousek lepší, trochu nám chybělo možná i štěstí a jsme trochu zklamané.

Čeká vás na tenis taková zvláštní situace. Prohrály jste, ale turnaj nekončí, takže jak se zkusíte vyhecovat na zápas o medaili?

Strýcová: Vyhecovat se, co nejvíc to půjde, protože jsme dostaly ještě jednu šanci a my tu medaili prostě chceme. Takže se namotivujeme a uděláme pro to všechno.

Máte nějaký recept, jak zapomenout na dnešní zápas a soustředit se už jenom na další utkání?

Šafářová: Myslím, že my tu pozápasovou rutinu máme pořád stejnou. Odpočinout, relaxovat, rehabilitace a připravit se na zítra. Jak říkala Bára, necháme tam všechno. Doufám, že holky (H+H, pozn. redakce) vyhrají a nebude to české derby.

Bylo by zajímavé zavést na turnajích, aby se hrálo o třetí místo?

Šafářová: Ne.
Strýcová: To ne.

Těch zápasů už bylo hodně. Únava pracuje? Nebo jak se cítite?

Strýcová: Samozřejmě. Zaprvé, dnes byl ten zápas byl celkem dost náročný, protože se hrálo hrozně dlouho. Ale myslím, že jsme na tom obě dvě dobře a máme výborné doktory a fyzioterapeuty, kteří nás připravují večer. Zítra budeme zase ready.